"İncelemenin ardından raporlar hazırlanıyor"

Bursa Sağlık Müdürü Çelik, Bursa'da dün meydana yangında dumanın menfez yoluyla yukarı çıktığı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde dün çıkan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin olarak, ''İncelemenin ardından raporlar hazırlanıyor. İlk intiba, yangının ardından dumanın menfez yoluyla yukarıya çıktığı yönünde'' dedi.

Çelik, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu'nca oluşturulan teknik ekibin ilk raporunun, yangının teknik ve hastane yapımıyla ilgili problemlerden kaynaklandığı yönünde olduğunu belirtti.

Yangının ve hastanenin üst katlarının yoğun duman altında kalmasının ardından gerçekleşen kurtarma çalışmalarında sorun yaşanmadığını, çalışmaların başarıyla gerçekleştiği düşüncesinde olduklarını ifade eden İsmail Hakkı Çelik, ''İncelemenin ardından raporlar hazırlanıyor. İlk intiba, yangının ardından dumanın menfez yoluyla yukarı çıktığı yönünde. Yaşamını yitiren hastaların ölüm nedenleri de henüz açıklanmadı. Açıklandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Tam raporlar elimize ulaştıktan sonra gerekli değerlendirme yapılacak'' diye konuştu.

Çelik, şu an hizmet vermeyen ameliyathane ve radyoloji bölümlerinin 10 gün içinde faaliyete geçeceğini de sözlerine ekledi.