"İran'ın nükleer programı konusunda endişeler artıyor"

Merkel, AB ile Rusya arasında vizenin kaldırılması konusu Rusya için önemli olduğu için, bu konuda hızlı bir şekilde çalışılması gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN- Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran'ın nükleer programı konusunda endişelerin arttığını söyledi.

Başkent Berlin'in yakınlarındaki Meseberg Sarayında Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile bir çalışma toplantısında bir araya gelen Merkel, iki ülkenin İran'a yaptırımlar uygulanmasını makul bulduğunu belirterek, "İran'ın nükleer programı konusunda endişeler artıyor" dedi.

BM Güvenlik Konseyinin yakın bir gelecekte İran'a yaptırımlar uygulayabileceğinin söylendiğini ifade eden Merkel, İran'a teklifler yapıldığını, nitelik olarak bir şeylerin değişmemesi durumunda yaptırımlar için karar alınması gerektiğini kaydetti.

Merkel, AB ile Rusya arasında vizenin kaldırılması konusu Rusya için önemli olduğu için, bu konuda hızlı bir şekilde çalışılması gerektiğini belirtti.

Medvedev de İran'ın nükleer programı konusunda uluslararası uzlaşmanın önemli olduğunu belirterek, "Ya hepimiz birlikte duracağız ya da herkes farklı yöne gidecek. Bu da yanlış olur" dedi.

Yaptırımların uygulanmamasının daha iyi olacağını belirten Medvedev, İran yönetiminin uluslararası topluluğun sesini duymasını ümit ettiklerini ifade etti.

Medvedev, Rusya ile AB arasında vizelerin kaldırılmasının çok sayıda insanın hayatını değiştirebileceğini ve AB ile Rusya'yı stratejik ortak yapacağını ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir