"İstanbul Medya Akademisi" 30 Mart'ta başlıyor
Medyada varolan eksiklikleri gidermek amacıyla Bahçelievler'de 10 milyon lira yatırımla kurulan akademi ile "yeni bir medya kuşağı" oluşturulması hedefleniyor
İSTANBUL - Bahçelievler'deki merkezinde 30 Mart'ta eğitime başlayacak "İstanbul Medya Akademisi" ile "yeni bir medya kuşağı" oluşturulması hedefleniyor.
Yenibosna'da, 10 milyon lira yatırımla kurulan akademide, televizyon, dizi ve film yapımı, program, dizi ile film yönetmenliği, senaryo, görsel efekt ve compositing, yeni medya, televizyon haberciliği, gazetecilik, program sunuculuğu ve spikerlik, mesleki İngilizce, radyo programcılığı, ses mühendisliği, ışık, ses, kamera, montaj ve kurgu teknikleri eğitimleri verilecek.
Medyada ciddi eksiklik var
Hedefleriyle ilgili açıklama yapan İstanbul Medya Akademisi Genel Müdürü Mehmet Tuncer Ekicioğlu, medyada ciddi bir eksiklik olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğunu söyledi.
Medyada çalışacak nitelikli eleman yetişmediğini ve bu konuda kimsenin elini taşın altına koymadığını ifade eden Ekicioğlu, "Herkes sorunun farkında. İyi sesçi yok, iyi ışıkçı yok ya da çok az var. Yapım, yönetim, senaryo, animasyon gibi birçok alanda eksiklikler var ama kimse elini taşın altına koyup da bir şeyler yapayım demiyor" dedi.
Medyanın görsel kısmı 3'e ayrıldı
Televizyonculuk anlamında kendilerini en az 10 yıl idare edecek kameralara sahip olduklarını, ses kayıt odasının da Türkiye'de tek olduğunu dile getiren Ekicioğlu, medyanın görsel kısmını, yapım, yönetim ve içerik olarak üçe ayırdıklarını anlattı.
Ekicioğlu, "Yapımcı, yönetmen. Bunlarda kendi içinde dramalar, sinema filmi ve dizi film, televizyon programları, format üretimi ve metin yazarlığı olacak. Yönetmenlikte de sitcom, belgesel, program yönetmenliği gibi alt dallar olacak. Teknik personel anlamında da meslek edindirme kursu gibi kameraman, ışıkçı, sesçi de yetiştirmek istiyoruz. Yani 'yeni medya kuşağı' oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Önceliğimiz iletişim fakülteleri"
Hedef kitlelerinin iletişim lisesi ile iletişim fakültesinden gelecek öğrenciler olduğunu belirten Ekicioğlu, "Ama piyasadan da biliyoruz, çok iyi senaristler var mühendis olan. Çok farklı dallarda okuyan mimar yönetmenlerimiz var. Bunun eğitimle birebir alakalı olmadığının farkındayız. Farklı disiplinlerde okuyan öğrencilere ya da mezunlara da hitap ediyoruz. Ama önceliğimiz iletişim fakülteleri" bilgisini verdi.
Ekicioğlu, 10 Mart'ta başlayacak eğitimlerin sinemada 36, diğer tüm branşlarda 72 saat olacağını kaydederek, kadrolarında konusunda uzman isimlerin olduğunu dile getirdi.
Sektörle ilgilenen bir grubun ekran önünü tercih ederek kısa yoldan ünlü olmayı, diğer bir grubun ise bulduğu bir formatı bir televizyona satarak zengin olma isteği bulunduğunu anlatan Ekicioğlu, kimsenin iyi bir ışıkçı, sesçi, prodüksiyon ya da senaryo yazarı olmak için bir çaba harcamadığını aktardı.