"İzmir Bilimpark" 2013 sonunda faaliyete geçecek

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: "Yılın ilk yarısında temelini atacağımız teknoparkı 2013 yılı sonunda da hizmete açmayı hedefliyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) öncülüğünde toplam 16 kurumun ortaklığı ile kurulan "İzmir Bilimpark"ın 2013 yılı sonunda faaliyete geçeceği bildirildi.
 
İEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "İzmir Bilimpark"ın tanıtımı amacıyla üniversitede yapılan toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, dünya kenti olmayı amaçlayan İzmir'in bilişim kenti ve Ar-Ge merkezi olmayı hedeflediğini belirtti.
Türkiye'de 43, İzmir'de ise 1 teknopark bulunduğuna dikkati çeken Demirtaş, İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak İzmir Bilimpark'ı en kısa sürede hayata geçirerek bir çekim merkezi oluşturmak istediklerini ifade etti.
 
Demirtaş, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"İzmir Bilimpark'ın en büyük ortağı yüzde 35 pay ile İzmir Ekonomi Üniversitesi. Türkiye'nin en gözde kuruluşları ortaklarımız oldu. Gazi Teknopark'ın büyük desteğini gördük. İTOB Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Holding AŞ, büyük ortaklarımız arasında. Yeni ortaklarımız da olacak. Dışarıya kapalı değiliz. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin payından katılmak isteyenlere pay vereceğiz. İlgilenenlerin www.izmirbilimpark.com.tr adresine başvurularına bekliyoruz. Şu an birkaç başvuru alınmış durumda. Teşvikler var, yazılım ve Ar-Ge faaliyetlerinden elde edecekleri kazançlar 10 yıl süre ile vergiden muaf olacak. Sadece devletin verdiği teşviklerden yararlanan bir teknopark olmak istemiyoruz. Teknopark, toplam 22 bin 897 metre kare alanda kurulacak. İlk etapta 2 bin 500 metre kare kapalı alana sahip bina yapılmasını planlıyoruz. Yılın ilk yarısında temelini atacağımız teknoparkı 2013 yılı sonunda da hizmete açmayı hedefliyoruz."