"Jazzanova" başkentlilerle buluşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Ankara - Almanya'da 15 yıl önce bir araya gelen ve farklı müzik türlerinin gelişmesine katkıda bulunan"Jazzanova",  5 ve 6 Haziran'da Cermodern'de sahne alacak. 

Devlet Opera ve Balesi Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Korosu yıl sonu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ise Tango konserleriyle müzik severlerle buluşacak.

Başkentte bu hafta gerçekleşecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şunlar:

-Opera ve Bale

Devlet Opera ve Balesi  Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Korosu "Gelin Şarkı Söyleyelim" temalı konserle  2 Haziran'da seyirciyi selamlayacak. İpek Böler'in yönetimindeki konserde, koreografi Victorya Kahraman imzası taşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "Tango" konseriyle yarın, CSO Konser Salonu'nda sahne alacak. Erol Erdinç yönetimindeki konserde  bandoneonda Daniel Binelli, piyanoda ise Polly Ferman seyirciyle buluşacak. 

Bilkent Senfoni Orkestrası,  1 Haziran'da Bilkent Konser Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak. Gilbert Varga'nın yönettiği konserde,  Pierre - Laurent Aimard piyanoda performans sergileyecek. J. Brahms'ın "Piyano Konçertosu No.1, Re minör Op.15", H. Berlioz'un "La Damnation de Faust, "Rakoczy march (Macar Marşı)" ve A. Roussel'in "Bacchus et Ariane, Op.43" adlı eserlerini icra edecek.

-Cermodern

Cermodern'de "Jazz Expose konserlerinin ilki 4 Haziran'da Sibel Köse ile başlayacak. Köse'ye, gitarda Onur Aymergen , saksofonda Onur Yüce, klavyede Canberk Hacıbaloğlu , basta Emre Topak ve davulda Cem Aksel eşlik edecek. 

Berlin'de kurulan 15 yıldan fazla süreyi arkalarında bırakan "Jazzanova",  5 ve 6 Haziran'da Cermodern'de sahne alacak. Uluslararası müzik arenasında Acid Jazz, House, Trip Hop, Nu Jazz ve Broken Beat gibi çağdaş müzik türlerinin gelişimine katkıda bulunan topluluk, vokalde Paul Randolph ve 9 kişilik ekibiyle jaz tutkunlarının karşısına çıkacak.