"Kardemir artık iyi bir sürece girdi"

Kardemir Genel Müdürü Demirel, demir fiyatlarının yükselmesi ile şirketin iyi bir sürece girdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KARABÜK - Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel, "Kriz dönemlerinde yaptığımız yatırımların yanı sıra demir fiyatlarının yükselmesiyle KARDEMİR AŞ iyi bir sürece girdi" dedi.

Demirel, düzenlediği basın toplantısında, hızla devam eden yatırımlarını kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

Bu yılın sonunda başta çevre olmak üzere 15 megavatlık enerji tribünü ve gaz deposu yatırımlarının biteceğini anlatan Demirel, şöyle devam etti:

"1. nolu yüksek fırın ise kasım ayında modernize edilmiş olarak hizmete girecek. 50 megavat gücündeki enerji santrali yatırımının hizmete girmesiyle kendi enerjimizi üretecek, hatta bu enerjinin 15 megavatlık bölümünü satabileceğiz. Hiçbir mühendislik desteği almadan kendi gücümüzle Sinter yatırımını da tamamlayacağız. Katma değeri yüksek ray, yuvarlak demir ve profil gibi ürünlere öncelik veriyoruz. Suriye'ye yapılan ilk ray sevkiyatının ardından ikincisi de tamamlandı.'

Yanlış satış politikası iddiaları

Son günlerde bazı yayın kuruluşlarında KARDEMİR'in satış politikalarında yolsuzlukların yapıldığı iddialarının yer aldığını vurgulayan Demirel, şunları kaydetti:

"Buna ne kendim, ne de yönetim müsaade etmeyecek. Fabrikanın zor günlerinde bütün çağrılara rağmen kimse ilgilenmedi, kredi alınması için 46 kişi teminat mektubu vermeyi kabul etti. Bu kişilerin hisse senetleri bankaya rehin verildi. Kredilerle yatırım yapılarak KARDEMİR bu duruma geldi. 'Örtülü transferler yapılıyor' deniliyor. İddialar yersiz. Yıllarca süren ve yasalara uygun politikalar izliyoruz. Birtakım kişilerin işine gelmiyor olabilir. Ama şahsi nedenlerle buradaki memuru ve çalışanı zan altında bırakmanın anlamı yok. Bu haksızlıktır, dikkatli olunması lazım. Gücüm yettiği yere kadar böyle bir yanlışın fabrikamda uygulanmasına izin vermem. Yetmediği yerde kendi kararımı da kendim vermesini bilirim."

Satış politikaları ile ilgili 2007'de bir kuruluşun KARDEMİR'i mahkemeye verdiğini, mahkemeyi kendilerinin kazandığını anımsatan Demirel, "Zor günlerde buranın kapısından kimse girmek istemiyordu, herkes kaçacak delik arıyordu. Ne zaman fabrika burnunu yukarı doğrulttu, ayakları üzerinde durdu, birtakım hesaplar KARDEMİR üzerinde yapılmaya başlandı" diye konuştu.