"Katılım bankaları, sektörde yüzde 10 paya sahip"

Mustafa Boydak, katılım bankaları için birçok dönemde çok zorluklarla mücadeleler yapıldığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, katılım bankaları için birçok dönemde çok zorluklarla mücadeleler yapıldığını belirterek, "Adeta kurumların kaderi sanki gitti-geldi gibi durumlar yorumlandı bir dönemler. Ama bugün geldiği noktada baktığınız zaman Türkiye'deki bankacılık sisteminde kredi hacmi olarak neredeyse yüzde 10'a yakın bir pay almakta" dedi.

Boydak, Türkiye Finans Kültür Yayınları'nın ikinci eseri olan ve Prof. Dr. Tahsin Özcan tarafından kaleme alınan "Vakıf Medeniyeti ve Para Vakıfları" kitabının tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, katılım bankacılığının Türkiye'de nerelerden nerelere geldiğini çok iyi yaşayan bir kişi olduğunu ifade etti.

Mustafa Boydak, "Hakikaten büyük bir başarı hikayesi var. Birçok dönemlerde çok zorluklarla mücadeleler yapıldı. Adeta kurumların kaderi sanki gitti-geldi gibi durumlar yorumlandı bir dönemler. Ama bugün geldiği noktada baktığınız zaman Türkiye'deki bankacılık sisteminde kredi hacmi olarak neredeyse yüzde 10'a yakın bir pay almakta. Çok önemli. Tabii Türkiye Finans da bu sektörün önemli bir oyuncusu, biz de mensubu olmaktan gurur duymaktayız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir