"KKTC İslamlaştırılıyor"

AP’nin Yunanlı iki üyesi KKTC’nin Türkiye’den göçlerle kolonileştirildiğini, Türk toplumunun seküler karakterinin giderek kaybolduğunu iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu’nda verilen bir soru önergesinde KKTC’nin Türkiye’den yapılan göçlerle “kolonileştirildiği”, Kıbrıslı Türklerin bölgenin bu yolla “radikal İslamlaştırılmasından” rahatsızlık duydukları iddia edildi.

AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle ise, “Her iki taraf için de kabul edilebilir adil bir çözümün bulunması, Kıbrıs’taki iki toplumun liderlerine düşer” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun liberal “Özgürlük ve Demokrasi Grubu”na üye Yunanistan kökenli üyeler Niki Tzavela ve Nikolaos Salavrakos AB Komisyonu’na yönelttikleri soru önergesinde, Kıbrıs’ın kuzeyinin Türkler tarafından “kolonileştirildiğini” iddia ettiler.

Vekiller soru önergelerinde, “İşgal edilmiş bölgenin demografisi Türkiye’nin iç bölgelerinden kolonicilerin devamla akını dolayısıyla değişmiştir.

Kıbrıslı yerli Türkler, Türk Devleti’nin bu açık müdahaleciliği ve işgal edilmiş bölge sakinlerinin radikal İslamlaştırılmasından, kuzeydeki Kıbrıslı Türk toplumunun seküler karakterinin kaybolması riskiyle birlikte giderek artan şekilde mutsuz olmaktadır” dediler.

Yunan vekiller Komisyon’un Türkiye’ye karşı neden güçlü tedbirler almadığını sorarken, “Komisyon işgal edilmiş bölgenin kolonileştirilmesini uluslararası hukukta tanımlanan bir suç olarak görmüyor mu? Bir aday ülke olarak Türkiye’nin işgali konusunda ne önlem alacak?” sorularını yönelttiler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir