"Korsan taksicilikle amansız mücadele edeceğiz"

Bakan Yıldırım, "Bu işin kontrol edilebilir bir noktaya gelmesi önemlidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, korsan taksicilikle amansız şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

Seyrantepe'deki İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nda bir araya geldiği taksicilere "meslektaşlarım" diye hitap eden Yıldırım, "Ben de taşımacılıktan geliyorum. Taksicilik yapmadım, ama taksim oldu. Taksi çalıştırdım, otobüs işletmeciliği yaptım. Dolayısıyla bu mesleğin çilelerini, bu mesleğin ne kadar alın teri dökülerek, hak edilerek para kazanılan bir meslek olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Yıldırım, taksicilerin ya da taksicilerden hizmet alanların yaşayacağı herhangi bir olumsuzluğun dalga dalga milyonlara yayılacağını belirtti.

Taksicilerin yaşadığı sorunların farkında olduklarını ifade eden Yıldırım, "Bunların başında korsan sorunu geliyor. Bütün arka planını arkadaşlar anlattı. Biz bunu başka alanlarda da yaşadık, ama önüne geçtik. Araç muayeneleri araç hiç görülmeden yapılıyordu bu ülkede. Şimdi öyle mi? Şimdi 100 tane araç gidiyor, bunun 70'i ilk muayeneden geçemiyor. İkinci muayenede 60 tanesi, üçüncü muayenede 100 tanesi geçiyor. Niye? İşi sıkı tutuyoruz. Araç muayenelerinin ben hepsini makam odamdan görüyorum. Takip çok önemli. Kanun çıkarmak, ceza koymak yetmiyor. Uygulamayı sıkı tutmazsanız, takip etmezseniz, en iyi kanunu da çıkarsanız hiçbir faydası yok" dedi.

Yıldırım, kararlılık olması durumunda korsan taksicilik sorununun çaresinin de bulunabileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımız bir taslak hazırlamış, bize takdim ettiler. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Bu işi hak ederek yapanla hiçbir zahmete katlanmayanın aynı muameleyi görmesini asla kabul edemeyiz. Bunun sözünü veriyorum. Bu bizim tek başımıza alacağımız bir karar olsa, biz bunu hemen alır, uygularız. Bu, birkaç kurumu birlikte ilgilendiriyor. Esasen bizi en son ilgilendiriyor. Bu işte belediyeler var, İçişleri Bakanlığı var, icabında Sanayi Bakanlığı var, Ulaştırma Bakanlığı da durumdan vazife çıkarıyor. Korsan taksicilikle amansız mücadele edeceğiz. Bu iş yüzde 100 biter mi? Bitmez. Ancak kontrol edilebilir bir noktaya gelmesi önemlidir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir