"Krizler girişimcilik ruhuna darbe vuruyor"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de krizlerin en kalıcı etkisi nedir' derseniz, girişimcilik ruhuna vurduğu darbedir" dedi
DÜZCE - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DÜTSO) tarafından düzenlenen Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni'nde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir ülkenin girişimcisi, risk alan, gözünü budaktan sakınmayan insanları yoksa ne kadar destek verilirse verilsin, hangi yatırım yapılırsa yapılsın, kalkınmayı sürdürülebilir kılma imkanı bulunmadığını söyledi.
"Allah'a şükürler olsun, bizim girişimcilik ruhumuz çok iyi" diyen Işık, bu girişimci yapının mutlaka doğru yönde desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye için KOSGEB'in büyük önem taşıdığına dikkati çeken Işık, şöyle konuştu.
"Türkiye'de krizlerin en kalıcı etkisi nedir' derseniz, girişimcilik ruhuna vurduğu darbedir. Ekonomik olarak krizler telafi edilebiliyor ve tahribatı onarabiliyorsunuz ama girişimcilik ruhuna vurulan darbeyi inanın, çok kolay ve kısa sürede izah edemiyorsunuz. Bu yüzden KOSGEB'in bu girişimcilik eğitimlerini çok önemsiyoruz. Ülkeyi kalkındıracak olan girişimcilerimizdir. Bugün Türkiye, dünyada ihracat yapmadığı ülke bırakmadı. Bu, çok güzel bir şey. Yapmamız gereken şey, girişimcilikte riskleri azaltmak, insanlarımızın bu noktadaki bilgi seviyesini yükseltmek, doğru yaklaşımla insanımızın potansiyelini ülkemizin değerlerine dönüştürmek."
Işık, bu yıl KOSGEB'e 332 milyon lira bütçe ayırdıklarını kaydederek, ayırdıkları bütçenin en iyi şekilde, en iyi yerlerde kullanılmasını istediklerini söyledi.
"Diğer sorumluluğumuz da milletten topladığımız vergiyi en doğru, en etkin ve en verimli şekilde kullanmaktır" diyen Işık, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz emanetçiyiz. Cebimizden para koyarak bir şey yapmıyoruz. Milletten topladığımız vergiyi dağıtıyoruz. Bu noktadaki hassasiyetimiz de son derece yüksek. Arzu ediyoruz ki KOSGEB'in de TÜBİTAK'ın da bakanlığımızın da kullandırdığı kredilerin Türkiye'ye geri dönüşü ve geri dönüş çarpanı çok yüksek olsun. Biz iş yapıyor gibi gözükmek değil, gerçekten iş yapmak istiyoruz. Bu ülke Ar-Ge, inovasyon, ürün ve süreç geliştirme, patent, faydalı model, tasarım için çok ciddi kaynak harcıyor."
Işık, konuşmasının ardından eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verdi.
Işık, düzenlenen akşam yemeğinin ardından Düzce'den ayrıldı.