"Kurban bağışları kredi kartına 4 taksitle yapılacak"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, vatandaşların dini vecibelerini daha rahat yapabilmelerine olanak sağlayacaklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

GAZİANTEP - Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, "Vatandaşların dini vecibelerini daha rahat yapabilmelerini sağlamak amacıyla kurban bağışlarının kredi kartına 4 taksitle yapılması uygulaması başlatacağız" dedi.

Türk Kızılayı şube başkanlarıyla değerlendirme toplantısı için Gaziantep'e gelen Tekin Küçükali, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2 milyonu aşkın kurban kesildiğini, Türkiye'nin bu kadar çok kurbanlığın sağlıklı kesilmesi için gerekli fiziki altyapıya sahip olmadığını söyledi.

Vatandaşların kurbanlıklarının kolaylıkla ve sağlıklı koşullarda kesilmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Küçükali, vekaleten kurban kesimi konusunda yeni bir proje hazırladıklarını, Et ve Balık Kurumu yetkilileriyle protokol yaptıklarını bildirdi.

Vatandaşların adına kesecekleri kurbanlıkları Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün temin edeceğini ifade eden Küçükali, şunları kaydetti:

"Et ve Balık Kurumu bizim hayvanlarımızı köylerden alacak. Şimdiden almaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığıyla da anlaşma yaptık. Her kombinamıza bir din adamı verecek, din adamı orada dini görevini yapacak yani duasını yapacak kurbanın. Veterinerler Birliğinden veteriner aldık, parasını veriyoruz bunların, onlar da hayvanlarımızın sağlıklı olup olmadığını kontrol edecek. Çünkü kurbanlık hayvanların sağlıklı olması lazım."

Kurbanlıkların etlerinin tamamını konserve yaptıklarını belirten Küçükali, şöyle konuştu:

"Konservenin bir bölümü kuşbaşı, bir bölümünü kıyma. Bunları çok şık ve güzel konserve kutularına koyuyoruz. Bunları fakir fukaraya yıl boyu dağıtıyoruz. Şu günler yine ramazan nedeniyle yoksul insanların evine arkadaşlarımız gidiyor, dağıtıyor. Bize kurbanını emanet edip vekalet veren insana da o kutudan gönderiyoruz kurbanınızın bir parçası diye."

Küçükali, bu yıl vekaleten kurbanlık kampanyaları kapsamında bir kurbanlığın bedelini 275 lira olarak belirlediklerini ifade ederek, "Vatandaşların dini vecibelerini daha rahat yapabilmelerini sağlamak amacıyla kurban bağışlarının kredi kartına 4 taksitle yapılması uygulaması başlatacağız. Türk Kızılayı, kendisine emanet edilen kurbanları en sağlıklı ve İslami koşullara uygun olarak kesiyor ve yoksul sofralarına götürüyor" diye konuştu.

Futbol kulüplerine çağrı

Küçükali, spor kulüplerini formalarında amblemine yer vererek Türk Kızılayına destek olmaya çağırdı.

Bunu ilk olarak Beşiktaş'ın yaptığını hatırlatan Küçükali, şunları söyledi:

"Dünyada Barcelona UNICEF'i kullanıyor göğüs reklamı olarak. O da bir hayır kurumu sonuçta, ücretsiz kullanıyor. Beşiktaş'ın taraftarı bilhassa Çarşı bizimle 3 yıldır kan kampanyası yapar. 2005 yılında Pakistan depremine de çok ciddi destek vermişti Beşiktaş taraftarları. Çarşı bize sürekli mail atmaya başladı, 'Beşiktaş olarak Kızılay'ın logosunu göğsümüzde görmek istiyoruz, bizimle yazışır mısınız' diye. Yazıştık, dedik ki 'Arkadaşlar göğüs reklamı çok pahalı bir iştir, kulüpte paraya ihtiyaç vardır'. 'Hayır' dediler, ısrar ettiler, sonra sırt reklamında mutabakat sağladık."

Küçükali, konuyla ilgili olarak yurt içi ve dışından binlerce mail aldıklarını, kendisinin bunlardan bir dosya yaparak Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e gönderdiğini ifade etti.

Demirören'e Çarşı'nın böyle bir isteği olduğunu dile getirdiğini, hatta "Çarşı her şeye karşı Kızılay'a taraftar" sloganı oluşturduklarını söylediğini ifade eden Küçükali, "Onu da koydum dosyanın içine. Hemen ilk yönetim kurulunda karar aldılar. Türkiye'de ilk defa Beşiktaş sırtında Kızılayın amblemini taşıyor. Türkiye iyilikte birleşiyor, diğer kulüpleri de bekliyoruz."