"Küskün demokratlarla yüzde 42'yi buluyoruz"

Karayalçın, CHP ve SHP'nin 2004 seçimlerindeki yüzde 32'lik minimum oyuna, sandığa gitmeyen sosyal demokrat küskünler de eklendiğinde yüzde 42'yi bulduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, CHP ve SHP'nin 2004 seçimlerindeki yüzde 32'lik minimum oyuna, sandığa gitmeyen sosyal demokrat küskünler de eklendiğinde oy oranının yüzde 42'yi bulduğunu ileri sürdü. Karayalçın yaptığı açıklamada, 2004 seçimlerine değinerek şunları dedi:

"2004 seçiminde, bundan 5 yıl önce CHP ve SHP ayrı adaylarla seçime girmişlerdi. SHP'nin adayının CHP'nin adayının aldıkları oyların toplam içindeki payı yaklaşık yüzde 33-34'tü. Minimumunu alayım, en azını söyleyeyim yüzde 32. O seçimde, 2004 seçiminde seçimlere ayrı ayrı girilmesi nedeniyle bunu protesto etmek için, buna tepki göstermek amacıyla 520 bin hemşerimiz, seçmen sandığa gitmemişti. Sandığa 2004 seçiminde bizleri protesto ederek 'lanet olsun yine yapılamadı' diyerek, 'yine tutturamadılar, yine bir araya gelemediler, beceremediler' diyerek sandığa bu gerekçeyle gitmeyen seçmenlerimizin oluşturduğu yüzde 10'luk dilimi, yüzde 10 oranını yüzde 32'nin üzerine koyuyorum, sevgili hemşerilerim hesabım doğru galiba yüzde 42'yi buluyorum."

"Benim patronum Ankaralılar"

Karayalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu mitinginde kendisine yönelik "Biz izin vermezsek işçi alamaz" yönündeki sözlerine de yanıt verdi. Karayalçın, şöyle konuştu:

"Belediye bütçesinden bu yıl, 2009 yılında 530 milyon lira kaynak, ödenek ayrılacaktır. Hemşerilerim, belediye bütçesinin toplamı 5.5 milyar Türk Lirası'dır; 5.5 milyar Türk Lirası olan bütçenin yalnızca yüzde 10'yla, 500 milyon lirasıyla 25 bin kişiye istihdam yaratacağız, 90 bin ailemizi yoksulluktan kurtaracağız. Buna, Sayın Başbakan karşı çıkıyor 'nereden bulacaksınız' diyor, 'kim izin verecek' diyor. Ben açıklıkla söylüyorum, Sayın Başbakan'la aynı memleketten geliyorum, yani ben Kasımpaşa'ya gitmedim ben Ankara'ya geldim, ben Ankaralıyım, o nedenle buradan söylüyorum. 'Kimden izin alacaksınız' diye soruluyor, ben 25 bin hemşerimi işe kavuşturmak için, 90 bin ailemi yoksulluktan kurtarmak için kimseden izin almam, Ankaralılardan izin alırım. Ben izni İçişleri Bakanlığı'ndan değil sizden alacağım hemşerilerim. İzin verirseniz, siz eğer ruhsat verirseniz, yetki verirseniz 'Murat, yap kardeşim, helal olsun, 25 bin kişiyi işe alıyorsan, 90 bin ailemizi yoksulluktan kurtarıyorsan, helal olsun' diyorsanız, helalleşiyorsanız, benim başkasıyla helalleşmeye ihtiyacım yok, başkasından izin almaya ihtiyacım yok; benim patronum Ankaralılardır, bu yetkiyi bana verecek olan sizsiniz sevgili hemşerilerim."