"Mayın temizliğinden iyi savaş eğitimi mi olur?"

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, "Ordumuz, kendi döşediği mayını temizleyecek yeteneğe sahiptir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ADANA - Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Türk ordusu kendi döşediği mayınları temizleyemiyor mu? Bundan iyi savaş eğitimi mi olur?" dedi.

Pamukoğlu, partisinin Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda Türk Ordusunun görev almasını istedi. Pamukoğlu, şöyle konuştu:

"1950'li yıllarda Türk Ordusu, Suriye sınırına mayın döşedi. Türk Ordusu kendi döşediği mayınları temizleyemiyor mu? Bundan iyi savaş eğitimi mi olur? Ordumuz bunu yapacak yeteneğe sahiptir. Riski falan da yoktur. Bir çocuk doğacak, o büyüyene kadar birileri oralarda organik tarım mı yapacak."

Konuşmasında, küreselleşme ile ulusal devlet bilincinin yıkılmaya çalışıldığını öne süren Pamukoğlu, "Biz üniter değil, ulusal bir devletiz" dedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin bazı DTP milletvekillerinin ifadelerine başvurmak istediğini de hatırlatan Pamukoğlu, "TBMM'ye yazı yazılıyor. 'Bu milletvekillerine ulaşılamamıştır' diye cevap geliyor. Böyle bir durum olabilir mi?" diye konuştu.