"MODEKS 2013" kapılarını açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



BURSA - TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ'nin Media Anemon işbirliğiyle düzenlediği Mobilya, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı (MODEKS 2013), törenle kapılarını açtı.
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TG Expo'nun da desteğiyle hazırlanan fuarın açılış törenine, Bursa Vali Vekili Ahmet Kurt, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, törende yaptığı konuşmada, 5 salondan oluşan 30 bin metrekarelik fuar alanına, 196 firma ve firma temsilciliğinin 348 markasının katılımının sağlandığını belirtti.

Ersözlü, "Anadolu'nun en büyük mobilya fuarı" niteliğinde hazırlanan Modeks 2013'ün, sektöre hızlı bir giriş yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Konusunda önemli üretici mobilya firmaları ile profesyonel ziyaretçileri aynı çatı altında buluşturacak olan fuar, ev mobilyası, ofis mobilyası, aksesuar ve dekorasyon konularına ağırlıkta yer verecek, katılımcılar ve yerli-yabancı ziyaretçiler arasında bir köprü oluşturarak büyük bir sinerji yaratacaktır. Ülkemizin mobilya imalatının ve yan sanayisinin merkezi konumunda olan İnegöl firmalarının yanı sıra Türkiye genelindeki firmaların katılımının yoğunlukta olacağı büyük buluşma, genç nüfusun yoğun olduğu toplumumuzda, çağdaş bir sosyal yaşam için ihtiyaç duyulan yeni, modern ve işlevsel ürün ve çözümlerin ziyaretçilere tek çatı altında sunulacağı bir platform olacaktır."

Türk mobilyasının bir dünya markası haline gelmesi ve ihracat rakamlarının hızla artmasının fuarın önemini artırdığına işaret eden Ersözlü, fuarın, sektöre büyük bir ivme kazandıracağını vurguladı.

"Ciddi hedeflerimiz var"

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç de son 10 yılda sektörün önemli aşamalar katettiğini, bu gelişmede ilkelerle hareket etmelerinin önemli rol oynadığını söyledi.
Güleç, "4 tane İ' diye özetledikleri ilkelerinin olduğunu, bunların "imalat, inovasyon, ihracat ve istihdam"dan oluştuğunu belirterek, "Gücümüzü imalattan alıyoruz ve ülkemizin 61 vilayetinde üretimin olduğu bir sektörden bahsediyoruz. İstanbul, Ankara, Kayseri, İnegöl önemli üretim merkezlerimiz ve sektördeki teknolojiyi dünya ile aynı anda Türkiye'ye getiriyoruz" dedi.
Türkiye'de mobilya sektöründe 60 binden fazla firmanın bulunduğuna işaret eden Güleç, "Dünyaya trend satan bir sektörümüz var. Asya, Kafkasya, Balkanlar, Afrika gibi bölgelerin fikir merkeziyiz. Her gün bu coğrafyada gelişiyoruz. Gelişmiş ülkelerden bizi ayıran başka bir özelliğimiz de hızlı teslimat özelliğimizin olması. Avrupa'da 6 ayda teslimat yapılırken, biz en uzak noktaya ayda bir teslimat yapabiliyoruz" diye konuştu.
Güleç, Türk girişimcisinin dünyada mağazacılık anlamında da gelişim gösterdiğine değinerek, "Önümüzdeki yıllarda dünyanın en meşhur caddelerinde 10 mağazamız sırt sırta verecek. 2023 yılına kadar 10 marka çıkaracağız. Ciddi hedeflerimiz var. 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat ve 5 büyük mobilya ihracatçısı ülkeden biri konumunda olacağız. Vizyonumuz bu" görüşünü dile getirdi.

Fuar, 20-23 Şubat'ta 10.00-19.00, 24 Şubat'ta ise 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.