"Öldüren şakacılar" özür diledi

Kraliçe taklidi ile hemşireyi işleten radyocular özür diledi. Hemşire, telefon şakasından 3 gün sonra evinde ölü bulunmuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SİDNEY - Cambridge Düşesi Kate'in tedavi gördüğü hastanede çalışan ve cuma günü evinde ölü bulunan hemşireyi telefonda işleten Avustralyalı radyocular özür diledi. Kral 7. Edward Hastanesi'nde çalışan Jacintha Saldanha isimli hemşireyi, ölümünden önce bir Avustralya radyosundan, Kraliçe 2. Elizabeth ile Prens Charles'ın seslerini taklit ederek işleten iki radyocu, gözyaşları içinde özür diledi.
 
Hemşirenin, şakadan 3 gün sonra ölmesinin ardından ortadan kaybolan Avustralya radyosu 2Day FM sunucuları Mel Greig ve Michael Christian, "A Current Affair" adlı televizyon programında ilk kez olayla ilgili konuştu.
Saldanha'nın ölümüyle ilgili soru sorulduğunda gözyaşlarına boğulan radyoculardan Greig, "(Saldanha'nın) ailesini ve bu yürek burkan olayda bir rolümüz olma fikrini düşünmeden geçirdiğimiz tek bir dakika yok" dedi.
Yaptıkları toplantı sırasında hastaneyi arama fikri ortaya çıktığında, aslında kimsenin düşesin kaldığı servise bağlanabilmeyi beklemediğini belirten Christian, "şaka, aksanlarımızın korkunç olmasıydı" diyerek, aksanlarının zaten taklit ettikleri kişilerden çok farklı olduğunu ifade etti.
Radyoculuğa geri dönmeyi asla düşünmediğini belirten Greig ise Saldanha'nın öldüğünü duyduğunda, ilk sorduğu sorunun, "Anne miydi?" olduğunu kaydetti.
Dünya genelinde büyük tartışmalara yol açan şakanın ardından ölüm tehditleri aldığı iddia edilen ve işten kovulmaları istenen radyocular, önceden kaydedilmiş bu telefon şakasının yayınlanmasına yöneticilerin karar verdiğini ifade etti.
Sidney'de yayın yapan 2Day FM'in sahibi Southern Cross Austereo şirketinin yönetim kurulu başkanı Rhys Holleran, hemşirenin ölümünü 'trajedi' olarak nitelemiş, ancak bu tip şakaların radyo kültürünün bir parçası olduğunu söylemişti.
Melbourne'da bir basın toplantısı düzenleyen Holleran, radyocuların yaptıklarıyla herhangi bir yasanın çiğnenmiş olduğunu düşünmediğini belirterek, yayınlamadan önce şakayla ilgili görüşmek için en az 5 kez hastaneyle iletişime geçmeyi denediklerini de ekledi.
Radyocular, Kate'in sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi Kraliçe ve Prensin seslerini taklit ederek aramış ve bir hemşireyle konuşmuşlardı.
Hemşire Saldanha'nın telefonu yanıtlayan kişi olduğu ancak Düşesin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren hemşire olmadığı bildiriliyor.
Hastaneden yapılan açıklamada, Hindistan asıllı hemşire Saldanha'nın 4 yıldan fazla süredir Kral 7. Edward Hastanesi'nde çalıştığı, "birinci sınıf bir hemşire" olduğu ve "telefon işletmesinin kurbanı olduğu" kaydedildi.
Prens William ve eşi ise yaptıkları açıklamada, hemşirenin ölümünden dolayı çok üzgün olduklarını bildirdi.
Hamile olan Kate, sabah bulantıları nedeniyle geçen hafta Kral 7. Edward Hastanesine kaldırılmış, perşembe günü ise taburcu edilmişti.
46 yaşındaki Saldanha'nın ölüm sebebi kesin olarak bilinmiyor.