"Özgecan gibi öldürülmesinden korkuyorum"

Adana'da 8 gündür kayıp olan 15 yaşındaki Nadide Yıldız'ın annesi," "Kızımın, Özgecan gibi öldürülmesinden korkuyorum" diye gözyaşına boğuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana’da Sevgililer Günü’nde erkek arkadaşıyla buluşmak için evden ayrılan 15 yaşındaki kız çocuğundan 8 gündür haber alınamıyor. Anne Sevda Yıldız, "Kızımın, Özgecan gibi öldürülmesinden korkuyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesinde 14 Şubat 2015 günü meydana geldi. 15 yaşındaki açık lise öğrencisi Nadide Yıldız, Sevgililer Günü’nde annesi Sevda Yıldız’a (49) "Erkek arkadaşımla buluşup döneceğim" diyerek evden çıktı. Ancak genç kız, akşam olmasına rağmen eve dönmedi.

Bu arada, anne Sevda Yıldız, televizyonda, Çağ Üniversitesi’nde okuyan ve 3 gündür kayıp olan Özgecan Aslan (20) isimli genç kızın vahşice öldürülmüş halde bulunduğu haberlerini izledi. Bunun üzerine yüreğine kor düşen anne, hemen polise başvurdu. Anne Yıldız, kızının öğleye doğru erkek arkadaşıyla buluşmak için evden çıktığını ancak bir daha dönmediğini söyleyerek şikayetçi oldu. Aradan 8 gün geçmesine rağmen kız çocuğu bir türlü bulunamadı.

kizic.jpg

Anne Sevda Yıldız, 26 yıl önce evlendiği ve 2’si erkek 3 çocuğunun babası olan kuzeni Adnan Yıldız’dan 6 yıl önce boşandığını, çocuklarına babasından kalan maaşı alarak baktığını belirterek, "Kızım Sevgililer Günü erkek arkadaşıyla buluşmak için gitti bir daha dönmedi. Her gün haberlerde izliyoruz kaybolan kızlar ölü bulunuyor. En son Özgecan isimli bir kız öldürülmüş halde bulundu. Kızımın canından endişe ediyorum. Kızım da Özgecan gibi olmadan bulunsun" dedi.

Kızının 8 gündür kayıp olduğunu evde bile odasında yatmayıp korkarak kendi yanında yattığını anlatan Sevda Yıldız, "Şimdi benim kızım nerede kalıyor o çok ürkek ve korkak bir kız. Onun hayatta olup olmadığını bilmiyorum. Kızım beni izlersen, seni çok özledim, seni çok seviyorum. Sen benim biricik kızımsın. Ne olur evine geri dön. Sen gittiğinden beri gözüme uyku girmiyor, hiçbir şey yapamıyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir