"Para her şey değil"

Manchester City'nin yeni transferi Fernandinho, kariyerini İngiltere'de sürdürmek için Shakhtar'dan 4 milyon sterlinlik alacağını elinin tersiyle ittiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City'nin yeni transferi Fernandinho, kariyerini İngiltere'de sürdürmek için 4 milyon sterlinlik alacağından vazgeçtiğini açıkladı.

İngiliz basına konuşan Manchester City'nin 40 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Shakhtar Donetsk'ten transfer ettiği Brezilyalı oyuncu, futbol hayatına Ukrayna'da devam etmesi halinde 4 milyon sterlin daha fazla kazanacak olmasına rağmen ayrıldığını vurgulayarak, "İnsanlar neden şaşırıyor? Belki de İngiltere, sadece parayı düşünmeyen oyuncuların daha çok olduğu bir yerdir" değerlendirmesinde bulundu.

"Kariyerim için sadece rahatlık ve parayı seçseydim, Ukrayna'da kalırdım" diyen Brezilyalı Fernandinho, "Donetsk'te 8 yıl kaldım ve mutluydum. Altı lig şampiyonluğu yaşamıştım, herkesi tanıyordum ve kulübün önemli bir parçasıydım. Yine de Manchester City'e gelme cesaretini gösterdim" ifadesini kullandı.

İngiltere'de birçok kupa ve turnuva kazanmayı hedefleyen bir kulübü seçtiğini hatırlatan orta saha oyuncusu, "Buraya kazanmaya geldim. Ülkemde futbol büyük bir tabaktaki yemeğe benzetilir ve ben de Manchester City'de oynadığım her turnuvayı kazanarak tabaktaki her şeyi silip süpürmek istiyorum" şeklinde konuştu.

 Fernandinho, Shakhtar Donetsk'te top oynarken Chelsea ve Tottenham Hotspur'un da kendisiyle ilgilendiğini, kulübünün bu teklifleri reddettiğini vurguladı.