"Pensilvanya'daki 'Neo Ergenekon'"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa mitinginde halka seslendi. Erdoğan, "Pensilvanya yönetimindeki 'Neo Ergenekon' ile de mücadele edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Manisa mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, ''Bu seçim alışılmış bir yerel seçim değil. Adeta bir genel seçim yaşıyoruz'' dedi. Konuşmasında Gülen cemaatine sert sözlerle yüklenen Erdoğan, ''Neymiş? Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri takip ediyor. Alüfte, yani aşüftenin benzeri. İnzivaya çekilmiş ama senaryo talimatları veriyor. Uluslararası gazetelere ülkesini karalayan yazılar yazıyor'' diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Bu seçim alışılmış bir yerel seçim değil, adeta bir genel seçim yaşıyoruz. Bu seçimde, Türkiye üzerinde, demokrasi üzerinde, milli irade üzerinde bir oyun oynanıyor. işte, siz bu oyunu bozacaksınız. Kirli ittifaklar var, kirli ilişkiler var, komplo ve kumpaslar var. Bunları bozacaksınız. Hiç endişeniz olmasın, biz Allah'ın karşısında rükuya eğiliriz, bunun dışında kimsenin karşısında eğilmeyiz. Kimse bizi eğemez ve eğdiremez. Eğilmedik bugüne kadar, Allah'ın izniyle bundan sonra eğilmeyeceğiz.

"Defol demek lazım"

Şimdi çıkmışlar birileri abla olmuş. Duydunuz mu bu ablaları? Sizin de kapılarınıza geldiler mi? Bunlara sadece bir şey söyleyin: Sizin hocanız benim kızımın başının örtüsünü açmaya çalışan birisidir. 'Defol' demek lazım. Afedersiniz kendine göre fetva verenlerle bizim işimiz yok. Bunu söyleyin. Sizin gibi düşünmeyen öğrencileri dışarı atıyorsunuz.

Ne oldu şimdi size. Aldığınız o zekat paralarını nereye harcadınız? Aldığınız kurbanlıkları nereye harcadınız? 30 Mart aynı zamanda bu hesabın bozulmasıdır. Ablalar diyorlar ki, oylarınızı AK Parti'ye değil MHP'ye verin. Ne zamandan beri siz bu kadar iyi dostsunuz? Dert AK Parti'nin biz Manisa'da Türkiye'de oylarını düşürebilir miyiz. Onların ablaları bir kenara bizim ablalarımız bize yeter.

Aileleri böldüler, milleti parçaladılar. Yalan yanlış gazeteler, broşürler bastırıp evlere dağıtıyorlar. Bunun adı hukukta casusluktur, ajanlıktır. Ama yakayı ele verdiler, bedelini de ağır ödeyecekler. Dedim ya, inlerine gireceğiz, inlerine. Öyle kolay kolay biz bu devleti sokakta bulmadık. Milli birliğimizi, milli güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlara karşı gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz, gerekli hesabı da soracağız.

"'Neo Ergenekon' ile de mücadele edeceğiz"

12 yıl boyunca çetelerle, mafyayla, cuntayla mücadele ettik. Devlete sızmış milletin enerjisini hortumlayan çeteleri tasfiye ettik. İnşallah 30 Mart'tan sonra kalan çeteleri de tasfiye ediyoruz. 'Ergenekon' ile mücadele ettik. Pensilvanya yönetimindeki 'Neo Ergenekon' ile de mücadele edeceğiz.

"İnzivaya çekilmiş ama alüfteleri izliyor"

Neymiş? Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. İnzivaya çekileceksen gel ülkende inzivaya çekil. İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri takip ediyor. Duydunuz değil mi? Alüfte yani aşüftenin benzeri. Siyasilerden birine alüfteyi musallat etmişler de o da haber göndermiş. Ya sen hoca mısın, yoksa istihbarat örgütünün başı mısın, nesin ya? İnzivaya çekilmiş iş takipçiliği yapıyor. İnzivaya çekilmiş ama senaryo talimatları veriyor. Uluslararası gazetelere ülkesini karalayan yazılar yazıyor. İnzivaya çekilmiş ama Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'ın Genelkurmay Başkanı'nın telefonlarını dinleyip en mahrem devlet sırlarını kaydediyor. Bu casusluktur, yapamazsın böyle bir şey.

"Bu nasıl susmak"

Bu nasıl bir inziva? Ne diyorlar 'Herkes konuştu, konuştu o sustu'. Bu nasıl bir susmak, beş ay önce konuşmuş, 'Beddua Allah'ın gücüne gider, hatta densizlik' demiş. Beş ay sonra çıktı, dikkat ettim, aynı kelimeleri kullanarak 'Allah'ın gücüne gider, densizlik' dediği bedduayı daha beteriyle kendisi yapıyor.''