"Rigoletto" operası 20 Mayıs'ta prömiyer yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kambur saray soytarısı Rigoletto'nun herkesten sakındığı kızı Gilda'nın aşkı için babasının kollarında can vermesini anlatan "Rigoletto" operası, 20 Mayıs'ta "perde" diyecek.

Sinemada kadın emeğini görünür kılmak için başlatılan "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali", "Genç Cadı" ve "Büyük Ödül"ün sahibini bulacağı törenle sona erecek.
Dünyaca ünlü trompetçi İbrahim Maalouf, Arap ezgileriyle cazı harmanladığı eserleriyle başkentte ilk kez 22 Mayıs'ta sahne alacak
Devlet Tiyatroları 13, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 3 eserle sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Akün Sahnesi:
Binalarla kuşatılmış arsa için birbirleriyle amansız bir mücadeleye giren iki çocuk çetesinin hikayesini anlatan "Pal Sokağı Çocukları" bugün ve 18-19 Mayıs'ta minik seyirciler için sahne alacak.
Yönetmenliğini Cem Emüler'in, dekor ve giysi tasarımını ise Sertel Çetiner'in üstlendiği "Bir Delinin Hatıra Defteri", yarın izlenebilecek.
Nazım Hikmet'in kaleminden, Rüştü Asyalı'nın sahneye taşıdığı "Nazım Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaralarından On Bir Tablo" 18 Mayıs'ta temsil verecek.

Altındağ Tiyatrosu:
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, "Kanlı Nigar" oyunuyla bugün, yarın ve 18-19 Mayıs'ta başkentli sanatseverleri selamlayacak. Sadık Şendil'in yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunda, Aksaray'daki yangında evi yanan Nigar'ın, İstanbul'un temiz bir mahallesine taşınmasının ardından konak sahibi Agah Efendi ve geçmişinden gelenlerle yaşadıkları anlatılıyor.

Büyük Tiyatro:
Ali Berktay'ın kaleminden Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Kerbela", 19 Mayıs'ta seyircinin karşısına çıkacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:
"Cyrano De Bergerac" bugün, yarın ve 18 Mayıs'ta izlenebilecek. Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği, Edmond Rostand'ın yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirdiği oyunda, Durukan Ordu, Zeynep Yasa, İrfan Kılınç, İsmet Numanoğlu ve Edip Tümerkan rol alıyor.
Ulviye Karaca'nın sahneye koyduğu çocuk oyunu "Üç Şehzade" 18 ve 19 Mayıs'ta temsil verecek.

Küçük Tiyatro:
Aile saadetini, satın alarak oluşturduğu ailede arayan bir adamı anlatan "Ben Ödüyorum" bugün, yarın ve 18 Mayıs'ta seyircinin karşısına çıkacak. Vladlen Alexandrov yönettiği oyunda Olcay Kavuzlu, Şevki Çepa, Sinem Şahin, Nurcan Süer ve Ceren Narinoğlu'nun rol alıyor.
Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan" ise 19 Mayıs'ta sergilenecek.

Oda Tiyatrosu:
Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği "Krem Karamel" bugün, yarın ve 18 Mayıs'ta sahnelenecek. Servet Pandur ve Eren Demir'in rol aldığı oyun, her şeyin sahte olduğu bir dünyada gerçeklerle karşı karşıya kalan bir kadını anlatıyor.

Stüdyo Sahne:
İki kiralık katilin gerilim, şiddet ve tehlike dolu hikayelerini anlatan "Jerry ve Tom" yarın ve 18-19 Mayıs'ta seyredilebilecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:
"Cesaret Ana ve Çocukları", bugün ve 18 Mayıs'ta temsil verecek. Savaştan ekmeğini çıkarmaya çalışan Cesaret Ana'nın üç çocuğunu savaşa kaptırmama çabasını konu alan oyun, Ayşe Emel Mesci'nin yönetiminde seyirciyle buluşacak.

Şinasi Sahnesi:
Neil Simon'un yazdığı, Sinan Pekinton'un sahneye koyduğu "Aklımdaki Kadınlar", bugün, yarın ve 18-19 Mayıs'ta izlenebilecek. İlişkilerinde sorunlara boğulmuş takıntılı yazar Jake'in gerçek yaşamında bulamadığı dengeyi hayal dünyasında, hayatındaki kadınlarla kurma ve yönetme çabasını konu eden oyunda, Levent Şenbay, Zeynep Ekin Öner, Ekin Tunçay Turan, Şirin Çetinel Giobbi, Pınar Gün, Dilara Keyf Günüç, Özge Mirzali ve Zeynep Bostancı rol alıyor.

-Opera-Bale-

Opera Sahnesi:
"Rigoletto" operası, 20 Mayıs'ta yapacağı prömiyerin ardından 22 Mayıs'ta da sahne alacak. Üç perdelik opera, kambur saray soytarısı Rigoletto'nun herkesten sakındığı kızı Gilda'nın aşkı için babasının kollarında can vermesini anlatıyor. Yekta Kara'nın sahneye koyduğu, Rengim Gökmen ve Alessandro Cedrone'nin orkestra şefliğini yaptığı eserin, dekoru Efter Tunç'a, kostümü Gizem Betil'e, ışığı Fuat Gök'e ait.

Operet Sahnesi:
"Seslerle Anadolu" müzikli gösterisi, 19 Mayıs'ta seyirciyle buluşacak.
Tarlan Gazanferoğlu yönetiminde, 21 Mayıs'ta "Elegia" oda ve dans müziği konseri verilecek.

-CSO-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri" ile sanatseverleri selamlayacak. CSO Konser Salonu'nda, David Gimenez'in yönetimindeki konser, Lakatoş Çigan grubunun solistliğinde gerçekleşecek.

-BSO-

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 19 Mayıs'ta "Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konseri" ile sahne alacak. Işın Metin'in şefliğinde, Cem Önertürk'ün flüt, Ceren Baran'ın gitar, Renato Lupu'nun trompet, Hande Uçar'ın piyano ve Elvin Hoxha Ganiyev'in keman solistliğindeki konserde A. Thomas'ın "Flüt ve Gitar için Konçerto", G. Gershwin'in "Rhapsody in Blue", F. Liszt'in "Totentanz" ve N. Paganini'nin" Keman Konçertosu No.1, Re majör Op.6" adlı eserleri icra edilecek.

-Cermodern-

Müzisyen babasının icat ettiği 4 sbaplı trompeti çalan İbrahim Maalouf, Arap ezgileriyle cazı harmanladığı eserleriyle 22 Mayıs'ta başkentlilerin karşısına çıkacak. İlk bestesini çocukken yapan, dünya çapında pek çok ödül alan sanatçı, doğaçlama yeteneğiyle de müzik dünyasında takdir topluyor.
"Latin Amerika Kültür Haftası" kapsamında bugün Venezuela Bolivar filmi "Al sur de la frontera", yarın ise Ekvador yapımı "En el nombre de la hija" gösterilecek.
Ressam Hale Karpuzcu, "İnsan Yavrusu" sergisiyle hafta boyunca CerModern'de olacak. Sergi, sanatçının gözünden, toplumun çocuğa yüklediği rolü ve çocuk modelleri yansıtıyor.