"Rıza Sarraf 25 Şubat'ta serbest kalacak"

CHP'li Gürsel Tekin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf’ın 25 Şubat’ta serbest bırakılacağını ileri sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Atatürk Spor Salonu'nda, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında konuşma yaptı. Gezi eylemleri sırasında camide içki içildiği ve Kabataş’ta bir kadına saldırıldığı yönündeki iddiaları hatırlatan Gürsel Tekin, şöyle devam etti:

"Her şeyi kendisine alet edebilecek bir başbakanı hayatımın hiçbir alanında görmedim. Ne dedi gözlerinizin içine bakarak; 'Beşiktaş Meydanı'nda türbanlı bir kardeşimize 150 kişi saldırmış, saldırmakla yetinmemiş bilmem ne yapmış.' Utanmadın mı şimdi sen akşam Kanal D'de onu izlerken, hiç mi sıkılmadın, hiç mi arlanmadın. Anadolu'nun en önemli geleneklerinden biri; bırakın 100 kişiyi, 3 insan bir kadına elini kaldırsa 5'incisi onu linç eder.

Döndü, utanmadan arlanmadan dedi ki 'Camide içki içmişler.' Allah yüzümüze baktı, şerefli, namuslu bir din adamı Fuat hoca çıktı dedi ki 'Hayır öyle bir şey olmadı.' Sağol Fuat hoca, Allah razı olsun. Ey Diyanet İşleri Başkanı, hangi hakla bu adamı sürgün ettiniz?”

"Sarraf, 25 Şubat'ta serbest kalacak"

Tekin, 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf’ın serbest bırakılacağını öne sürdü.

Tekin, “Büyük olasılıkla, tarih veriyorum; 25 Şubat'ta onu da serbest bırakacaklar. Altını çizerek söylüyorum; 25 Şubat'ta onu da serbest bırakacaklar. Dedi ki 'efendim paralel devlet, kumpas falan filan.' Biz kumpasları mumpasları bilmeyiz. Sadece bir şeyi talep ediyorum. Yüreğiniz yetiyorsa şerefiniz, onurunuz varsa 76 milyon insana birazcık saygınız varsa istediğim çok basit bir şey; Rıza Sarraf'ın ofisine giren çıkan siyasetçilerin kamerasını kamuoyu ile paylaşın" diye konuştu.

Grup Başkanvekili İnce CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bizim 4 bakanımız istifa etseydi, genel başkan yardımcımızın, benim odalarımızdan kasalar çıksaydı, emin olun ki bizi taşlarlardı. Partisinden istifa eden milletvekiline hain diyor, dün ortaklık yaptığı cemaate Haşhaşi diyor, örgüt diyor, savcıya paralel yapı diyor, 'Seninle daha işim bitmedi' diyor, Twitter'a bela diyor, öğrenciye terörist diyor, sendikacıya dinozor diyor, doktora 'İğne yapmasını bilmez' diyor, öğretmene 'Bütün yaz yatıyor' diyor, MHP'ye yavru muhalefet diyor, CHP'ye cibilliyetsiz diyor, Genel Başkanımıza ana muhalefet müdürü diyor. Doğrudur, Genel Başkanımız geçmişte SSK'da genel müdürdü. Saklamıyoruz, gizlemiyoruz. Sen de sucuk fabrikasında sucuk müdürüydün. Biz sana sucuk müdürü dedik mi? İETT'de asansör görevlisiydin, düğmeye basıp insan çıkarıp insan indiriyordun. Biz sana asansör müdürü dedik mi? Demedik."

Bu konularda ilginizi çekebilir