"Rusya'daki yangının Türkiye'yi etkilemesi söz konusu değil"

Bakan Eroğlu, "Sayın Başbakanımız talimat verdi. İnşallah bir kargo uçağıyla çok büyük miktarda malzeme gönderilecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Yangın çok büyük ancak Türkiye'yi de etkilemesi söz konusu değil" dedi.

Eroğlu, Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinosa ile görüşmesinin ardından gazetecilerin "Rusya'daki yangın" ile ilgili sorularını yanıtladı.

Rusya'daki yangının en büyük yangınlardan biri olduğunu ifade eden Eroğlu, "Sayın Başbakanımız, Sayın Putin'i aradı. Biz 2 helikopter desteği verdik. 11 kişilik tecrübeli bir takım var. Yangın çok büyük, ancak Türkiye'yi de etkilemesi söz konusu değil" dedi.

Rusya'nın yangınla mücadele için 2 gün önce Türkiye'den hortum, maske, sırt çantası gibi birtakım taleplerde bulunduğunu bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız talimat verdi. İnşallah bir kargo uçağıyla çok büyük miktarda malzeme gönderilecek. Tedarik ediliyor şu anda, bunları göndereceğiz. Geçmiş olsun diyorum, hakikaten çok üzüldüğümüz bir yangın. İnşallah dünya böyle felaketleri görmez. Hakikaten çok büyük bir yangın. Türkiye'yi etkilemesi söz konusu değil."

Bu konularda ilginizi çekebilir