"Sinop nükleer istemiyor"

Türkiye Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Sekreteryası Serdar Apaçık, "Nükleer mücadelemiz önümüzdeki dönemde daha da güçlendirilip büyütülecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİNOP - Türkiye Nükleer Karşıtı Platform (NKP) NKP tarafından düzenlenen 5'inci Nükleer Karşıtı Kongre, Sinop'ta bir düğün salonunda gerçekleştirildi.  

Sinop, Antalya, Mersin, İstanbul, Samsun, Ankara, Adana ve Bursa illerinden platform temsilcilerinin katıldığı toplantı, divan heyetinin oluşturulmasının ardından basına kapalı yapıldı.  

Kongrenin ardından açıklama yapan Apaçık, nükleer santrallerin yapılmasına izin vermeyeceklerini savundu.  

Alanlarda, sokaklarda mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Apaçık, şunları kaydetti: 

"Yaptığımız kongremizin sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak ancak biz mücadelemizi sadece nükleer santrallerin kurulduğu Sinop'ta, Akkuyu'da değil, Türkiye'nin her tarafında vermeye devam edeceğiz. Ayrıca gençliği ve kadını nükleer karşıtı mücadelede daha aktif hale getirme çalışmalarını sürdüreceğiz. Bugün yapılan kongrede alınan kararlarda, daha fazla sokak, daha fazla alan ve ülkede nükleer santral kurdurmama iradesi öne çıktı. Sonuç olarak nükleer mücadelemiz önümüzdeki dönemde daha da güçlendirilip büyütülecek."