"Şişli'de kaçak inşaatlara göz yumuldu"

Başbakan Erdoğan,"CHP'nin raporuna göre Sarıgül Şişli'de kaçak inşaatlara göz yummuş.İnşaat mafyasıyla iş birliği yapmış" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na seslenmiş,"Mustafa Sarıgül hakkındaki belgeleri açıkla yoksa ben açıklayacağım"demişti.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açıklayacağını duyurduğu CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili belgeleri açıkladı. Başbakan, Sarıgül'le ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarının, CHP'nin 2004 yılında Şişli Belediyesi için hazırlattığı komisyon raporunda yer aldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, isim vermeden Sarıgül'ün inşaat mafyasıyla işbirliği yaptığının, kaçak inşaat yapımına göz yumduğunun raporda yazıldığını ifade etti.

Sarıgül'ün bu rapor doğrultusunda CHP'den ihraç edildiğini kaydeden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, "İhraç ettiğiniz kişiyi neden aday yaptınız?" diye sordu. 

Erdoğan, Sarıgül ile ilgili belgeleri şu şekilde sıraladı;

''CHP'ye, İBB Başkan adayınızın dosyasını açıklayın yoksa ben açıklayacağım dedim. İki gündür hiç cevap yok. Elimde CHP'nin, Şişli Belediyesi'ne ilişkin iddialarla ilgili kurulan komisyonun hazırladığı 57 sayfalık rapor var. Altında da kendi elemanlarının imzaları var. Mehmet Ali Özpolat, İsmet Atalay, Sırrı Özbek İstanbul milletvekilleri. Çalışmayı bunlar yapmış. Birinciyi açıkladım.

İkincisi yapı ruhsatı. Üzerinde çok sayıda yolsuzluk ve usulsüz oynama yapılmış. Aldıkları parayı da borç olarak aldığını söylüyorlar dışarıda bir mühendislik bürosu üzerinden. Kaçak inşaat yapımına sürekli olarak göz yummuş. Bunların hepsi bu dosyada var.

İnşaat mafyasıyla işbirliği yapmışlar. Yıllar önce İSKİ belediyesinde yapılan yolsuzluk partimize yönelik en büyük eleştiri olmuştur. Ben demiyorum, bu raporda imza atanlar diyor. Bu olayların yani Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzluk olaylarının faturası ağır olacaktır diyor bu komisyon raporunda. Bu komisyonun raporunun ardından Şişli Belediye Başkanı CHP'den ihraç ediliyor. İhraç ettiğiniz bu kişiyi neden şimdi aday gösteriyorsun?''

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

Enerjimizi sizlerden alıyoruz, sizlerle yola çıktık, sizlerle yürüyeceğiz. Bugün açıklayacağımız adaylarımızın hayırlı olmasını niyaz ediyorum. İstanbul çok farklı bir bahara hazırlanıyor. Burası şahit. Bizim için her gün yeni bir gündür. Bizim için her başlangıç yeni bir başlangıçtı. Yunus Emre’nin dediği gibi biz her dem yeniden doğan gönül neferleriyiz.

Fethi ve İstanbul’u anlamayanlar İstanbul’a hizmet edemezler. İstanbul’da sadece batıya bakanlar yanılır, sadece Doğu’ya bakanlar yanılır. Dün ile yarın arasında tercih yapanlar yalnız kalır. İstanbul bir karma, melez şehir değildir. Medeniyetler inşa eden bir şehirdir. İstanbul her rüzgar karşısında fırtınaları söndüren şehirdir. İstanbul zaman zaman İstanbul ruhunu anlamayan başkanlara şahit oldu ama o dönemler kapandı artık. Bizim idaremizde İstanbul’un talihi değişti.

Ak Parti İstanbul’u CHP’nin o zavallı, aciz yönetiminden devralmıştı. İstanbul çöp dağlarıyla kirliydi, su yoktu. İstanbul İSKİ yolsuzluklarıyla, CHP’nin tescil edilmiş yolsuzluklarıyla baş başaydı. Biz geldik temizlik geldi.

[PAGE]

Bunların kafa yapısında insanına hizmet yok, bunların derdi başka. Bunlar sadece çamur atarlar, tutmasa da iz bıraksın diye. Önümüzde Kanal İstanbul var. Kanal İstanbul bunları rahatsız ediyor. Buna “olmaz” diyorlar. Siz “olmaz” diyeceksiniz biz olduğunu ispat edeceğiz bize yakışan budur. Bunların hayallerinin ulaşamadığı yerlere bizim icraatımız ulaştı. Hızlı trenleri yaptık mı yaptık. Test sürüşleri bitmek üzere. Biz bunların akıllarının almadığı şeyleri gerçekleştiriyoruz. Dünya şehirlerinin İstanbul’dan ilham aldıklarını unutmayacağız. İstanbullular 80 vilayete karşı omuzlarında bir sorumluluk taşırlar, hiç unutmayacağız. 11 yılın en önemli seçimine giriyoruz, bir anlık ihmale bile tahammülümüz yok. 2 ay boyunca İstanbul’u kapı kapı dolaşacağız.

Kampanyamız için elimizdeki bütün imkanları sonuna kadar kullanacağız. Bizde proje var, eserlerimiz var muhalefetin anlatacak hiçbir eseri yok. Projelerimiz bu seçimde de bizim avantajımız olacaktır. Eğitimde, sağlıkta, trafikte, enerjide, gıdada, adalette, emniyette anlatacaklarımız var.

Yolsuzlukla mücadelede anlatacaklarımız var. Popülizmle işlerini yürütenlerden olmayacağız. İstanbul’u İstanbul’un hasımları da çok yakından izliyor. Yurtdışına çıktığım zaman bütün başkanlar, “10 yıl önce gelmiştim çok başkaydı, 2 yıl önce farklı bir İstanbul gördüm” diyorlar.

"Bu sloganı sakın unutmayın"

Gezi olayları sırasında Kadıköy’de eylem yapanlar, polisle çatışanlar o gün duvara bir slogan yazdılar bu sloganı asla unutmayın! Neydi o slogan? “Zulüm 1453’te başladı” CHP zihniyeti budur. Çünkü bunların zihniyetine bu yakışır. Karanlık çağın kapanmasını hazmedemediler. Bu haince sloganın üzerinde durmayacağım, değer bile görmüyoruz.

Gezi olayları, 3. Köprüye, 3. Havalimanına karşı çıkmışlardı. Yazıklar olsun size. Çünkü bu ülkede 1. Köprüye de karşı çıktılar ama ondan sonra utanmadan bu köprülerin üzerinden sefer ettiler. 17 Aralık’ta da bu projelerin yüklenici firmaları hedef alındı. Maşalar farklı olabilir, taşeronları farklı olabilir ama patronları aynı. İşte kadim bir zihniyet tarihi bir hesabı görmek için saf masum insanları ya da hainleri kullanarak. Türkiye’yi durdurmaya çalışıyor. Bu işin arkasında başka şeyler var dediğimizde birileri inanmadı.

"Halkbank hedef alındı"

[PAGE]

"Halkbank hedef alındı"

Soruyorum? Gezi olaylarında, 17 Aralık darbe girişiminde neden milli kurumlarımız, projelerimiz hedef alındı? 17 Aralık’ta hedef alınanlara bakın. MİT, milli bankamız Halkbank hedef alındı. Bu kadar milli değere bir anda saldıranlar asla asla milli değildir. Halk Bankası’nın görevi geldiğimizde ederi 500 milyon dolardı. 2013 Mayıs. Değeri 25 milyar TL oldu. 17 Aralık sonrası değer hemen düştü 16 milyara düştü.

Bunun sorumlusu kim? O güçler. Toparlayacak yine eski gücüne ulaşacak bundan endişem yok. Bu adımlar manidardır. MİT. İstihbarat örgütsüz bir devlet düşünülemez, muhtarlık olur adeta. Bizim MİT’imizi tehdit eden hangi zihniyet? CHP…

Paralel devlet yargısıyla, bunun yanında güvenlik gücünün bir kısmıyla bağlantı kuruyor. Bu bağlantıyla MİT’in araçlarına el koymak istediler. Bir savcının benim yetkim olmadan bu tür bir müdahalesi yoktur 26. Madde çok açıktır. Benden izin alması lazım, güvenlik güçlerimiz hayır dediler, baktırmayız dediler.

"MİT'çileri yere yatırdılar,kelepçelediler"

İkinci de bu defa jandarmadaki ayaklarıyla bu işi yapmaya başladılar. Çok enteresan MİT’in bu araçlarına 200-250 kişiyle gittiler. MİT’in 10 kadar elemanı var, yere yatırdılar, ellerini kelepçelediler.
Bunların içinde asker de var, polis de var.

Bunlar dedi ki biz MİT mensuplarıyız. Bütün hazırlıklarıyla geldiler, kompresörlerle geldiler. O sandıklarda ne var ne yok onu göreceklerdi. Bu genel müdür ne dedi, silah taşıyorlar dedi. Bu genel müdür hakkında yasal işlem yapacağız.

MİT’e silah kaçakçısı demek senin ne haddine. Sen önce siyaseti öğret, sen hala SGK’da yaptığın yolsuzluklarla yola devam ediyorsun. Senin ne olduğunu bu millet biliyor. Kasetle geldin sen.

17 Aralık’tan bugüne kadar malum örgüt sürekli yolsuzluk ittifaklarını dile getiriyorlar, yargı ve emniyetteki atılımlarımızı eleştiriyorlar.

Medya, TÜSAİD bunu yapıyor, siyasi partiler bunu yapıyor. Bütün bu çevrelerin yargı içinde, emniyet içinde artık tehlike arz eden paralel yapıyı eleştirenleri göremezsiniz.

"Benimkisi doğal ananas sizinki ihale"

[PAGE]

"Benimkisi doğal ananas sizinki ihale"

Bu arada ananası da görmüyorlar. Gazetelerinde benim eşime ananas ikram ettiğimi görüntülüyorlar. Eğer öyle bir görüntü verdiysem benim verdiğim doğal ananastır. Ama sizin verdiğiniz ananas ihaledir ihale…

"Elinizde ne varsa açıklayın"

Tüm milletini görüntülediniz, dinlediniz sonra şantaj yaptınız utanmadan, hala şantaj yapıyorsunuz. Elinizde ne varsa açıklayın açıklamıyorsanız namertsiniz. Eğer Tayyip Erdoğan’la ilgili bir şey de varsa açıklayın. Abdestimden şüphem yok açıklayın.

"Bayağı hastane sahibi olmuş eşim"

Bayağı hastane sahibi olmuş benim eşim. Nerede bir açılışa katılmışsa orası muhakkak bizim. Elinize dizinize dursun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ne damadım ne oğlum rüşvete yolsuzluğa bugüne kadar bulaşmamışlardır. Asla haramda elleri gözleri yoktur. Evlatlarım vakıf insanlar durumundadırlar. Vakıf noktasında hizmetleri vardır.''

Bu konularda ilginizi çekebilir