"Siz kaset yapın, biz hastane yapacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Böyle uydurma kaset, düzmece kaset, montaj kaset sahipleri, siz kasetleri üretmeye devam edin. Biz baraj, yol, hastane yapacağız millete" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı etkinliklere katılmak için geldiği Yalova'da Valiliği ziyaret etti, anı defterini imzaladı.  

Daha sonra Valilik toplantı salonunda basın toplantısı yapan Eroğlu, Yalova'ya 11 müjdeyle geldiğini, 11 projenin bedelinin 32 milyon lira olduğunu söyledi. 

Kuraklık nedeniyle Yalova'da su sıkıntısı yaşanmaması için çalışmalar yaptıklarını belirten Eroğlu, "Gökçe Barajı'nı beslemek için dereleri yönlendiriyoruz. Bunun gibi çalışmalarımızın uygulamaları başladı. Tedbir olarak da yeni kuyular açıyoruz. 5 tane sondaj makinesi gönderdik. Bir sıkıntı olduğunda su temin edecek sistemi hazırlıyoruz şimdiden" bilgisini verdi. 

Daha sonra Yalova Belediyesini ve Sefabey ve İstanbul caddelerinde esnafı ziyaret eden Eroğlu, seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada 30 Mart yerel seçimlerinin önemine vurgu yaparak şunları belirtti: 

"Sevgili kardeşlerim bakın 11 yılda neler oldu. İnsan hafızası çok çabuk unutuyor ama lütfen hatırlayın. IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcu hatırlayın. 22 bankanın soyulduğunu ve bundan dolayı hükümete 231 milyar TL fatura kesildiğini, kaçıp gittiklerini hatırlayın. Paranın yanına her yıl birer sıfır eklediklerini biliyorsunuz. Eskiden 1 milyon lira denilince çok zengin anlaşılırdı ama parayı öyle pul haline getirdiler ki 1 milyon lirayla sadece tuvalete gider duruma geldik. Allah çok şükür, Sayın Başbakanımız 6 sıfırı atarak bizi bu zilletten de kurtardı. IMF'ye olan borcu ödemekle de bizim boynumuzun bükük olmaktan kurtardı. Artık bütün dünyada başı dik bir Türkiye var. Şimdi merak etmeyin IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için protokol imzaladık. 70 sente muhtaç edilen Türkiye'den artık IMF'nin patronu durumuna geçecek bir Türkiye var." 

Merkez Bankasının kasasını doldurduklarını savunan Eroğlu, şöyle devam etti: 

"130 milyar dolardan fazla döviz var. Çünkü geçmişteki hükümet, Merkez Bankasının kasasını boşaltmadı mı? Ayrıca zorunlu tasarruf diye 13,5 katrilyon geri ödemeli para vardı. Bunları vatandaşa kim ödedi?Hükümetimiz ödedi, dolayısıyla siz ödediniz. Bunlar yetmez, yetmiyormuş gibi şimdi biz bütün Türkiye'de destan yazıyoruz. Dereler, barajlar. 268 tane baraj bitirdik biz. 76 şehrin su meselesini kökün çözdük. Ben sanıyordum ki sadece İstanbul'da su sorunu var. 20 milyon dekar araziyi sulamaya açtık, biz suladık. Sulama olmadan Türkiye'de verim elde etmek mümkün değil. Çünkü Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde. Sulama ihtiyacı var. Bu yüzden 20 milyon dekar araziyi biz suladık. Bin adetten fazla dereyi ıslah ettik. 3 milyar adet fidanı toprakla buluşturduk. Gerçekten geçmişe göre tam 15 misli çalışıyoruz ve en büyük yatırımlara imza atıyoruz." 

17 Aralık operasyonu ve yolsuzluk operasyonuna değinen Eroğlu, şunları kaydetti: 

"Bunlar vatandaşı saf mı sanıyor? Bir taraftan kasayı dolduracaksın, bütün dünyaya olan borcunu ödeyeceksin, doludizgin bütün yatırımları yapacaksın. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisine giderken biz şimdi o hortumları kestik. Millete hizmet olarak aktarıyoruz. Eğer geçmiş hükümetler devam etseydi şu anda faiz lobisini ödeyeceğimiz 10 yıldaki parayı hesap ettim ben: 660 milyar TL gidecekti. Biz bunu kestik. Şu anda millete hastane, yol, baraj, gölet, sulama, içme suyu, sağlık tesisi olarak yapıyoruz. Millete de fakir, fukara, dullara, yetimlere, engellilere bunları para olarak dağıtıyoruz. Yaptığımız bu. Böyle uydurma kaset, düzmece kaset, montaj kaset sahipleri, siz kasetleri üretmeye devam edin. Biz baraj, yol, hastane yapacağız millete. Biz milletin gönlünü yapacağız. Siz montaj kasetlere devam edin. Millet buna itibar etmeyecek. Zaten sandıkta, 30 Mart'ta cevabını verecek. Bütün Türkiye'yi geziyorum. Hakikaten muazzam bir heyecan var. Milletimizin bu ferasetine, anlayışına, idrakine doğrusu hayranım. Sağ olsun biz milletimize güveniyoruz. Şunu da unutmasınlar: Ey iftira sahipleri, ey Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler. Sizlerin bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Ben diyorum ki: şu milletin yıldızı parlak, 21. asra mührümüzü biz vuracağız. Hep birlikte inşallah. Onlar istediği kadar engel çıkarsınlar. Biz ne engeller aştık, bunu da aşmasını biliriz Allah'ın izni, yardımıyla."