"Son günlerde olanlar olağan değil"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın Merkez Valiliğine atanmasıyla ilgili "Yönetimde zaman zaman bu tür tasarruflar doğaldır, bence doğal karşılanmalıdır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Elazığ Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninin ardından İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Daha sonra Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın Merkez Valiliğine atanmasına" ilişkin sorusuna, "Bir hükümet ve bir yönetim var. Yönetim zaman zaman bazı tasarruflarını kullanacaktır" yanıtını verdi. 

Bazen olağanüstü durumların olduğunu, son 3-4 gündür yaşananların da esasında olağan hadiseler olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: 

"Bütün bunlarda tabi ki iktidar tasarruf haklarını hukuk çerçevesinde kullanacaktır. Bu anlamda ben hükümetin bir yetkilisi değil Sağlık Bakanıyım. Bu tasarruf hakkını da İçişleri Bakanlığımız ve Hükümet kullanmıştır. Zaman zaman bu tür tasarruf haklarını biz de il müdürlerimizde veya değişik bürokratik kanallarda kullanıyoruz. Derdimiz ne? Ülkeyi daha iyi, daha dinamik yönetmek." 

Emniyet şube müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesinin doğal karşılanması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Yönetimde zaman zaman bu tür tasarruflar doğaldır. Olağanüstü bir durum olarak da görmüyorum. Ama son 3-4 gündür olanlar olağan değil tabi. Bazı hesapların bir neticesi olduğu son derece net ve açık. Birileri milli iradenin hak ve hukukuna müdahale etmek istiyor. Birileri iktidar gücünü kendi adına kullanmak istiyor veya kendi çıkarları için şekillendirmek istiyor." 

Bu konularda ilginizi çekebilir