"Süheyl Batum, bu sonucu hak etti"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Berberoğlu, Batum'un, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi edilmesine ilişkin "Ben Süheyl Batum'u tanırım, severim ve sayarım. Fakat MYK'nın önüne gelen sözleriyle bu sonucu hak etti diye düşünüyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, "Ben Süheyl Batum'u tanırım, severim ve sayarım. Fakat MYK'nın önüne gelen sözleriyle bu sonucu hak etti" dedi. 

Berberoğlu, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "siyasete neden CHP'den atıldınız" şeklinde sorularla sıkça karşılaştığını anlatarak, muhataplara ilk andan itibaren aynı cevabı vermeye çalıştığını söyledi. 

Başka bir cevabının olmadığını ifade eden Berberoğlu, "CHP'nin bana ihtiyacı olduğu için değil benim CHP'ye ye ihtiyacım olduğu için siyasete atıldım" diye konuştu. 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Berberoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun "Dersim" açıklamasına ilişkin, bu olayların üzerinden 80 yıl geçtiğini belirtti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuyla ilgili düşüncelerini 2 yıldır açık bir şekilde söylediğini vurgulayan Berberoğlu, şunları kaydetti: 

"Kılıçdaroğlu genel başkan olmadan Dersim konusunda tek bir satır yazmayan ve çizmeyen, konuyu hiç merak etmeyen kıymetli AKP'li mütefekkirler birden Dersim'i sizce niye hatırladılar? Kaçak saraydan, işsizlikten, vergi vurgunundan, Ermenek'teki maden ocağından çıkarılamayan cenazelerden bahsetmek varken açıkçası Dersim'den konuşulmamalı. Sayın başkan yardımcımın ifadeleri açıktır.  Ben ne kendimin ne de partimin memlekete fayda sağlamayacak tartışmalara girmesini tasvip etmiyorum. " 

Berberoğlu, bu konuda CHP'nin çok açık önerisinin bulunduğunu dile getirerek,  "Arşivleri açalım ve araştırma komisyonu kuralım' dendi. Bu komisyon kuruldu. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger 110 tane önerge vermiş komisyonun toplanması için. Bugün havuz medyasında konuyu manşet yapan arkadaşlar, dönüp o komisyona üye gönderme ya da göndermeme konusunu AKP'ye soruyor mu" ifadesini kullandı. 

"MYK'nın önüne gelen sözleriyle bu sonucu haketti" 

Berberoğlu, "Süheyl Batum da sizin gibi partiye sonradan girdi ve yönetimde çeşitli görevler aldı. Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesini nasıl karşılıyorsunuz" şeklindeki soru üzerine şöyle konuştu: 

"CHP, 'Kanarya Sevenler Derneği' değil. Parti, bir yoldaşlık gerektirir. Bir yolu beraber yürürsünüz. O yolu yürümek istemeyen ayrılır gider. O yolda yapılması gerekenler ve hedefler vardır. Bu inancını kaybeden gider. Bazen de parti disiplini diye bir şey vardır, uygulanır. O MYK'da sadece ben yokum. Bu karar MYK'nın tamamından oy birliğiyle çıktı. Dolayısıyla tek başına bu kararı yorumlamam. Olayı o kadar kişisel bir noktaya vardırmak istemem. Ben Süheyl Batum'u tanırım, severim ve sayarım. Fakat MYK'nın önüne gelen sözleriyle bu sonucu haketti diye düşünüyorum." 

"Kendimi 'emekli gazeteci' diye tanımlarım" 

Berberoğlu, bir basın mensubun soru sorarken, "Siz de gazetecisiniz" demesi üzerine, gazeteci olmadığını söyledi. 

Gazeteciliği çok sevdiğini anlatan Berberoğlu, gazeteciliği çok sevdiği için bıraktığını dile getirdi. 

Berberoğlu, gazeteciliğin artık yapılamadığını savunarak, "Başkası gazetecilik yapabilir ama ben yapamaz hale geldiğim için siyasete girdim. Müsamaha gösterir izin verirseniz kendimi 'emekli gazeteci' diye tanımlarım. Çok şerefli bir meslek çünkü. Taraf olduktan sonra 'ben gazeteciyim' diyemem" şeklinde konuştu. 

"Memleketime hizmet etmeye geldim" 

Berberoğlu, çok da başarısız olmayan bir kariyeri noktalayarak siyaset hayatına atıldığını belirterek, 3 ay içinde CHP'de siyaset yapıp genel başkan yardımcısı olacağını daha önce hayal etmediğini vurguladı. 

Önümüzdeki dönemle ilgili bir planının olmadığını anlatan Berberoğlu, "Ne görev verilirse ben CHP için çalışmaya devam edeceğim. Bunun aksine bir şey yaparsam da gelin bana sorun ve ben de utanayım. CHP'nin tabii ki iddialı hedefleri olacak. En azından ben etkisiz eleman olmak istemiyorum. Memleketime hizmet etmeye geldim. Memleketime ve halkıma karşı sorumluluklarımı yerine getirmek istiyorum" diye konuştu.  

Toplantıya, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal ile CHP il ve ilçe teşkilatı yöneticileri katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir