"Terör örgütü operasyonlar sonucu büyük darbe aldı"

Milli Savunma Bakanı, Genel Kurul'da, Bakanlığa ve bağlı kuruluşların 2009 bütçesine ilişkin milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, terör örgütü PKK'nın, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar ve kararlılıkla uygulanan tedbirler sonucu büyük darbeler aldığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2009 yılı bütçesine ilişkin milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Gönül, Türkiye'nin, 1998-2008 yılları arasında 16 ülkeye 487 milyon dolar askeri yardımda bulunduğunu belirtti. PKK terör örgütüyle yapılan mücadeleye de değinen Gönül, PKK terör örgütünün, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar ve kararlılıkla uygulanan tedbirler sonucu büyük darbe aldığını kaydetti. 

Terör örgütünün, bu durum karşısında güçlü olduğu imajını oluşturmak istediğini ve yandaşlarını birlik içinde tutma gayretiyle yeni stratejik arayışlar içine girdiğini ifade eden Gönül, şunları kaydetti:

"Örgüt, son dönemde oluşturulan baskıdan kurtulmak ve varlığını sürdürebilmek maksadıyla sözde liderlerinin verdiği talimatlarla yurt içinde her alanda kontrolsüz bir şekilde değişik eylemlere başvurmuştur. Bunun neticesinde taban kaybetmesi taşıdığı bölgelerde, sivil hedefleri de hedef almaya başlamıştır. Vatandaşları korkutma ve yıldırma arayışına girmiştir. Terör örgütünün yeniden eylemlere başladığı 2004 yılından itibaren alınan tedbirlerin artırılması, insansız hava araçları, termal kameralar ve diğer ileri teknolojinin ve hava kuvvetlerinin etkin olarak kullanılmaya başlanmasıyla yurt içinde icra edilen operasyonlardaki artış, 2007-2008 kış döneminden itibaren yurt dışına yönelik icra edilen operasyonlar faaliyetler neticesinde, teröristlerin faaliyet alanları kısıtlanmış ve terör örgütü üzerinde büyük baskı oluşturulmuştur. TBMM'nin sınırötesi operasyon yetki süresini uzatmasını Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığının bir işareti olarak görmekteyiz. Bu kararlılığın kesin işareti olan şehit ve gazilerimizi bu münasebetle rahmet ve şükranla yad ediyorum."