"Terörden nemalanan BDP ve MHP ile görüşmeyeceğiz"

Erdoğan, "Caminin önüne intikam pankartı asanların bu ülkede barış demeye hakları yoktur." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terörden nemalanan bu iki partiyle görüşmeyi biz teröre destek olarak gördük ve her ikisiyle de görüşmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, partisini grup toplantısında yaptığı konuşmada değişik konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkardığı konular ve bunlara ilişkin ifadeleri şöyle:

Büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bazı kesimlerin "rekor" düzeydeki oranı bile eleştirdiğini söyledi. "Bunların büyüme diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var: AK Parti'yi iktidardan nasıl indiririz..." diyen Erdoğan, "Biz milletimizi sevindirmeye, onları da üzmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"MHP ile aynı paralelde, ayni minvalde siyaset üreten BDP'yi aziz milletime havale ediyorum" diyen Erdoğan, "Onun desteğinin nereden geldiğini benim aziz milletim çok iyi biliyor. Neyin avukatlığına, şu çatı altında soyunduğunu gayet iyi görüyoruz, biliyoruz. Yaptıkları konuşmalarda, yaptıkları açıklamalarda bunu görüyoruz. Terör örgütünün bir temsilcisi olarak neleri yaptığını yaptığını bizzat görüyoruz. Dolayısıyla terörden nemalanan bu iki partiyle görüşmeyi biz teröre destek olarak gördük ve her ikisiyle de görüşmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Erdoğan, milletin "şehit cenazelerini istismar ederek siyaset yapanları gördüğünü ve bu istismarcılara cevabı demokratik yollardan vereceğini" ifade etti. Başbakan Erdoğan, "Onlara göre bir cenaze namazı... Caminin önüne intikam pankartı asanların bu ülkede barış demeye hakları yoktur. Böyle bir barış yaklaşımı olamaz, bir barış anlayışı olamaz. Burada kürsüye çıkıp 'barış, barış' diyeceksin; ondan sonra gelip caminin önünde intikam diyeceksin. Bizim camilerimizin önünde intikam naraları atılamaz. Bizim kültürümüz, bizim medeniyetimiz bunu asla kabul edemez" dedi. 

Sözcü gazetesine tazminat davası

Öte yandan, Erdoğan, "tatilini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) el koyduğu yatlarda yaptığına ilişkin" iddiaları dolayısıyla, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ile buna ilişkin haber yapan Sözcü gazetesi aleyhine 50'şer bin liralık 2 manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu'nun Altay aleyhine açtığı davanın dilekçesinde, Altay'ın, 7 Temmuz 2010'da bir internet sitesine demeç verdiği belirtildi.

Altay'ın, bu demecinde, Başbakan Erdoğan'ın yakınlarıyla geçen günlerde yaptığı tatili "TMSF'ye ait bir yatta yaptığı, yatların bu nedenle satılmadığı ve Erdoğan'ın bu şekilde yetim hakkı yediği" yönünde ifadeler kullandığı kaydedilen dilekçede,  iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Sözcü gazetesi ile imtiyaz sahibi Burak Akbay'a açılan 50 bin TL'lik manevi tazminat davasının dilekçesinde, gazetenin 9 Temmuz 2010 nüshasında "Tayyip tatilini Uzan'ın yatında mı yaptı?" başlıklı haberde, aynı gerçek dışı iddialara yer verildiği belirtildi.

Milletvekili Altay'a açılan dava dilekçesinde, "Haberde yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır. Haberde ismi geçen milletvekili ve bunu manşet yapan davalı basın organı da bu durumu bilmektedir" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir