"Terörle mücadelede Irak ile işbirliği artacak"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Özügergin, Irak heyetiyle görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Irak hükümetinin üstlendiği sorumluluk alanının hızla genişlemekte olduğunu, ileride terör örgütüne karşı mücadelelerde ABD'nin yanısıra Irak ile olan işbirliğinin de artacağına dikkat çekti.

Özügergin, üçlü görüşmelerde Irak heyetine Irak Ulusal Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili'nin başkanlık ettiğini hatırlatarak, Irak heyetinin oluşumunun Irak Başbakanı Nuri El Maliki tarafından belirlendiğini ifade etti.

Burak Özügergin, bir soruya verdiği yazılı yanıtta, Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasal birliğinin korunmasına ve bu ülkede istikrar ve refahın kalıcı bir biçimde sağlanmasına önem verdiğini bildirdi.

PKK terör örgütüyle mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla atılmakta olan adımlar bağlamında önemli bir aşamayı oluşturan üçlü görüşmelerde, Türk heyetine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak heyetine ise Irak Ulusal Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili'nin başkanlık ettiğini hatırlatan Özügergin, Irak heyetinin oluşumunun Irak Başbakanı Nuri El Maliki tarafından belirlendiğini kaydetti.

Özügergin, şöyle devam etti:

''Güvenlik konusunda Irak hükümetinin üstlendiği sorumluluk alanı hızla genişlemektedir. Bundan sonraki dönemde bölücü terör örgütüne karşı olan mücadelemizde ABD'nin yanısıra komşumuz Irak ile olan işbirliğimiz de artacaktır.''