"Terörü durdurma planlarını açıklamaları lazım"

Demirel, 'açılım'a ilişkin "Terörü durduracağız diyenlerin, nasıl durduracaklarını söylemeleri lazım, o zaman çok daha destek alırlar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "demokratik açılım" çalışmaları hakkında, "(Terörü durduracağız) diyenlerin, terörü nasıl durduracaklarını söylemeleri lazım, o zaman çok daha destek alır" dedi.

Demirel, Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik ile İstanbul İl Başkanı Tekin Enerem ve beraberlerindeki heyetleri Kuleli Sokak'taki çalışma ofisinde ayrı ayrı kabul etti.

Demirel, kabulde gazetecilerin sorusu üzerine "demokratik açılım" çalışmasını değerlendirdi. Türkiye'de herkesin terörün durmasından yana olduğunu ancak asıl konunun terörün nasıl durdurulacağı olduğunu ifade eden Demirel, şunları kaydetti:

"(Terörü durduracağız) diyenlerin, terörü nasıl durduracaklarını söylemeleri lazım, o da bekleniyor. Açılım dediğiniz olay bir tedbir değildir, onun içinde tedbir aranıyor. O zarftır, zarfın içi aranıyor. Söylendi ki onu da Meclis açıldığı zaman söyleyecekmiş hükümet.

Hiç kimse 'biz terörü durduracaktık, birtakım insanlar mani oldu' deme hakkına sahip değil. Buyurun durdurun, tedbirlerinizi söyleyin. Türkiye'de Doğulusu, Batılısı destek ise destek vermeyecek kimse yoktur, nasıl durduracağınızı söyleyin."

Tartışılması gerekenin "terör dursun mu durmasın mı?" değil, "nasıl dursun" konusu olduğunu vurgulayan Demirel, bölücü terörün çok boyutlu olduğunu ve mücadelenin dikkatle yürütülmesi gerektiğini belirtti.