"TIR'da Türkmenlere götürülen yardım var"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hatay'da durdurulan TIR'a ilişkin, "Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Hatay’da durdurulan ve içinde mühimmat olduğu ileri sürülen TIR ile ilgili bir açıklama yaptı. Yemin törenini ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ala,"Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek" dedi.

"Her şey  x-rayden geçiyor"

Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı da ''Suriye'ye giden her şeyi x-ray'den geçiriyoruz. Bu durumun bizimle ilgisi yok. İçişleri Bakanlığı ilgileniyor. Ama biz ihbar olsun olmasın Suriye'ye geçen her TIR'ı x-rayden geçiriyoruz. Bunu da biliyorsunuz orada silahlar bulundu. Türkiye'den geldi diye yayınlar yapanlar oldu. Bizde Türkiye’yi korumak için tüm TIR'ları x-rayden geçiriyoruz’’ diye konuştu.

Efkan Ala bugün yemin etti

Yeni İçişleri Bakanı Ala bugün Meclis'te yemin etti. Tezkerenin okunmasının ardından yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala and içti. Ala, and içmek üzere Genel Kurul salonuna girdikten sonra AK Parti'li milletvekilleri tarafından tebrik edildi. Ala'nın and içmesini eşi Gülseren Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Erzurum'dan gelen çok sayıda izleyici takip etti.

Son gerçekleştirilen hükümet değişikliğinde İçişleri Bakanlığı’na getirilen Ala daha önce Başbakanlık Müsteşarı, Diyarbakır ve Batman valiliği görevlerinde bulunmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir