"TOBB parti uzantısı gibi davranamaz"

"Türkiye'nin özel sektörünü temsil eden bir kuruluş sanki bir partinin uzantısıymış gibi davranamaz. Kimse TOBB'u bir partinin arka bahçesi konumuna düşüremez"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TOBB Genel Kurulunu eleştirerek, "Türkiye'nin özel sektörünü temsil eden bir kuruluş sanki bir partinin uzantısıymış gibi davranamaz. Kimse TOBB'u bir partinin arka bahçesi konumuna düşüremez" ifadesini kullandı.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gerçekleri duymaktan korktuğu için TOBB'a baskı uygulayarak, muhalefet partilerinin TOBB Genel Kurulu'na katılmasını engellediğini iddia etti.

TOBB Genel Kurulu'nda yaşananın, demokrasi için utanılacak bir manzara olduğunu öne süren Oran, "Türkiye'nin her tarafından gelen, her inanca ve görüşe mensup iş adamları Erdoğan'ın tek taraflı sözlerine zorla maruz bırakıldı" ifadesini kullandı.

Özel sektöre yönelik baskı olduğunu ileri süren Oran, şöyle devam etti:

"TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye güllük gülistanlıkmış gibi davranması asla kabul edilemez.  Sayın Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında bir kelime ekonomiden bahsetmedi, bir kelime özel sektörün karşı karşıya olduğu güçlükleri ifade etmedi. Onun yerine güven ve istikrar ortamını övdü. Hangi güven ve istikrar ortamı? Özel sektör bu kadar kan ağlarken güven ve istikrar ortamından kimse bahsedemez."

Türkiye'nin özel sektörünü temsil eden bir kuruluşun bir partinin uzantısıymış gibi davranamayacağını ifade eden Oran, "Kimse TOBB'u bir partinin arka bahçesi konumuna düşüremez" değerlendirmesinde bulundu.

CHP olarak TOBB'un haklarını her zaman koruduklarını, Hisarcıklıoğlu'na da her zaman destek verdiklerini belirten Oran, "TOBB Başkanı olduysa bunda CHP'nin de payı var. Genel Kurul'a CHP’yi davet etmemesi vefasızlık örneği, Genel Kurul'un bir parti kongresine çevrilmesi ise büyük hatadır" görüşünü savundu.

Oran, TOBB Başkanı'ndan, birliği bir meslek örgütü olarak muhafaza etmesini, sivil ve bağımsız davranmasını, cesaretle gerçekleri söylemesini, kendi üyelerinin çıkarlarını korumasını beklediklerini kaydetti.