"Türk milletini birbirini anlamaz hale dönüştürmek istiyor”

MHP'li Vural, bir taraftan Başbakan'ın bir taraftan Başbakan Yardımcısı'nın Türk milletinin dilini bozma çabasına girdiğini ileri sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin, "Türk milletini çok dilli, birbirini anlamaz hale dönüştürmek istediğini açıkça ifade ettiğini" savundu.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, hukukun üstün olması gereken bir ülkede bir taraftan Başbakan'ın bir taraftan Başbakan Yardımcısı'nın, "Türk milletinin dilini bozmaya, milleti çok dilli bir toplum haline dönüştürmek isteyen siyasi hezeyanını gerçekleştirme çabasına girdiğini" ileri sürdü.

Bu çabaların "kanunlara, Anayasa aykırı eylemlerle sözde açılım adı altında gündeme getirildiğini ve bunun da sorunları çözeceğinin iddia edildiğini" belirten Vural, "Bugün AKP artık Türk milletini çok dilli, birbirini anlamaz hale dönüştürmek istediğini açıkça ifade etmiştir" dedi.

"Türk milletini dillerine göre bölmek isteyen, sınıflarını, camilerini, televizyonlarını ayırmak isteyen bir siyasi düşünceyle karşı karşı olunduğunu" savunan Vural, "Bunun amacı toplumu ayrıştırmaktır" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Manisa'da yaptığı konuşma ile  "Siyasal düşüncelerinin DTP'den farklı olmadığının" ortaya çıktığını söyledi.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın RTÜK üyeleriyle toplantı yaptığını anımsatarak, "Siz, kanunlar çerçevesinde görev yapan kuruma nasıl müdahale ediyorsunuz? RTÜK hükümete bağlı bir kurum değildir, özerk bir kurumdur. Hani RTÜK özerkti, tarafsızdı. RTÜK adeta hükümetin memuru haline dönüştürülmüştür" diye konuştu.

"Kürtçe yayın RTÜK kurallarına aykırı"

Yayınların Türkçe yapılması esası dışına çıkan adım atılmasının doğrudan doğruya hukuka ve Anayasa'ya aykırı olacağını ileri süren Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TRT'nin Kürtçe yayın yapmasıyla ilgili yasa görüşülürken Meclisi yöneten başkanvekilinin odasında bunun yapılmasının doğru olmadığını söyledim. Yayın süresi yetmiyorsa bunu artırın dedim. Bana 'biz aslında başkalarının yapmaması için TRT olarak yapıyoruz, eğer başkalarına, özel televizyonlara bunu verirsek yanlış olur' dediler. Allah şahit olsun ki. O günkü o dar toplantıda yöneticiler bunu söyledi. Şimdi onu söyleyenler bugün özel televizyonlara bunu getiriyorlar. Bunların abdestinden şüpheliyiz. Niyetlerinden şüpheliyiz. Onun için abdesti şüpheli olanın namazı da şüpheli olur. Niyeti şüphelinin amelleri de şüphelidir. O bakımdan Türkiye'yi getirmek istedikleri noktayı sizlerle paylaşmak için bu anekdotu anlattım. Amaç ve hedef; Türk milleti tabirini, milletin bölünmezliği, ulus devlet ilkesini Anayasa'dan çıkartmaktır.

Bu girişim, RTÜK kanuna aykırı, AKP'nin girişimlerini Siyasi Partiler Kanunu'na göre yeni azınlıklar oluşturma girişimi olarak görüyorum. Bu durumda da bu kanunlar çerçevesinde, hukuk çerçevesinde Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Kim koruyacak? Hukuku kim koruyacaktır, hukukun gereğini kim yapacaktır? Savcılarımız ne yapmaktadır? Hukuku değiştirmek istiyorsanız çıkın, karnınızdan konuşmayın, hukuku değiştirmek için adım atın."