"Türk Ticaret Kanunu'na yeni yasama yılında öncelik verilmeli"

Şahin, TBMM'de, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş ve beraberindeki heyeti kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk Ticaret Kanunu'nun yeni yasama yılında öncelikle çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Şahin, TBMM'de, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yeni görevinden dolayı Şahin'i tebrik eden Yalçıntaş, bugüne kadar İstanbul iş camiası ile TBMM arasında uyumlu çalışmalar olduğunu, bu çalışmaların bundan sonra da devam edeceğine inandığını söyledi.

Yalçıntaş, görüşmede, Şahin'e, İstanbul'daki sel felaketi ile Türk Ticaret Kanunu konusunda görüşlerini ileteceklerini bildirdi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de İstanbul'daki selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet zarar gören vatandaşlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hükümetin, ilgili bakanlıklarının, yerel yönetimlerin ve odaların, selin zararları ile ilgili çalışmalarına değinen Şahin,, "Bu çalışmalarda size ve zarar gören vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" dedi.

Ticaret erbabıyla her karşılaştığında kendisine özellikle Türk Ticaret Kanunu'nun ne zaman yasalaşacağının sorulduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Bu, Genel Kurula inmiş, 76 maddesi de görüşülmüştü. Başka kanun tasarıları devreye girdiği için devam edilememişti. Zannediyorum yeni yasama yılında Türk Ticaret Kanunu'nu öncelikle çıkarmamız gerekiyor. Borçlar Kanunu da Genel Kurulu indi. Ticaret erbabını ilgilendiren yasal düzenlemelerde de bir kısım değişiklikler öngören yasa tasarılarının kimi Adalet Komisyonunda kimi de Genel Kurula inmiş durumdadır. Yeni dönemde bunların bir an önce yasalaşması konusunda, Meclis Başkanı olarak Anayasa ve içtüzük çerçevesi içinde, elimden gelen gayreti göstereceğim."

Konuşmaların ardından Murat Yalçıntaş, Şahin'e bir plaket sundu. TBMM Başkanı Şahin de Yalçıntaş'a, üzerinde İstiklal Marşı yazılı porselen tabak hediye etti.

Görüşme, basına kapalı devam etti.