"Türkiye Enerjisini Topluyor" İzmirli ev hanımlarıyla buluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 
İSTANBUL - Profilo Dayanıklı Ev Aletleri'nin, ev hanımlarını enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığı Türkiye Enerjisini Topluyor projesinin 3. etabı İzmir'de gerçekleşti. 2010 yılından bu yana devam eden ve bugüne kadar 12.000'in üzerinde ev hanımının katıldığı proje kapsamında, 03- 08 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de ev hanımlarına yönelik doğal kaynakların doğru kullanımı konusunda eğitimler düzenlendi. 
 
Nisan ayında projenin üçüncü etap çalışmalarına başlayan Profilo Türkiye Enerjisini Topluyor ekipleri, İstanbul, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bursa'nın  ardından 03-08 Mayıs tarihleri arasında İzmir'deydi. İzmir'de ev ziyaretlerinin yanı sıra Buca Halk Eğitim Merkezi'nde de eğitimler veren "Türkiye Enerjisini Topluyor" ekibi daha geniş kitlelere ulaşmayı ve böylece daha fazla sayıda kişiyi enerjinin verimli kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. 2010 yılından bu yana sürdürülen projede bugüne kadar 70 il dolaşılarak 12.000'in üzerinde ev hanımına ulaşıldı. Türkiye'nin toplam elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 24'ü evlerde gerçekleşiyor, bu tüketimin yarısından fazlası da elektrikli ev aletlerine ait. Proje, ev hanımlarını elektrikli ev aletlerinin bilinçsiz ve yanlış kullanımları hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor.
 
Proje ile ilgili bilgi veren Profilo Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu, "Bu projede çıkış noktamız, tüketicilerin satın alma aşamasında aslında son derece bilinçli hareket ettikleri ama satın aldıkları cihazı kullanırken verimli kullanamadıkları yönündeki bilgilerimizdi. Müşteriler ya kullanma kılavuzunu okumuyorlar, ya da farklı nedenlerle enerji verimliliğini sağlayan özelliklerden faydalanmıyorlar veya enerji tasarrufu sağlayacak detayları göz ardı ediyorlar. Biz, elektrikli ürünler üreten bir firma olarak, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapmamızın sosyal sorumluluğumuz olduğu düşüncesiyle, TET projesini başlattık ve 3 yıldır büyük bir özveriyle sürdürüyoruz" dedi.