"Türkiye-Hindistan arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmalı"

Bakan Aydın, iki ülke arasında potansiyeller bulunduğunu belirterek, müteahhitlik, enerji ve konut sektörlerinde işbirliği yapmak istediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye ve Hindistan arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasını istediklerini belirterek, "İki ülke ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için bu olmazsa olmaz bir şart" dedi.

Türkiye-Hindistan Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komitesi Toplantısı ve protokol imza töreni, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Anand Sharma eşbaşkanlığında Dış Ticaret Müsteşarlığı Uğur Ercan toplantı salonunda yapıldı.

Türkiye ve Hindistan arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasını istediklerini ifade eden Aydın, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için bunun olmazsa olmaz bir şart olduğunu belirtti.

Her iki ülkede önemli potansiyeller bulunduğunu anlatan Aydın, müteahhitlik, enerji ve konut sektörlerinde işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Konut sektöründe Türkiye'nin önemli bir yere geldiğini, bir çok kişinin kira öder gibi ev sahibi olduğunu ifade eden Aydın, Türkiye'nin bu konudaki birikimini paylaşabileceklerini söyledi.

Türkiye ile Hindistan arasındaki ticaret hacminin bir kaç yıl içinde 1,8 milyar dolardan 3 milyar dolara çıktığına işaret eden Aydın, bu rakamın yakın gelecekte 5 milyar dolara çıkacağına inandığını belirtti.

Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Anand Sharma da karma ekonomik komisyonu toplantılarının çok verimli geçtiğini, bu toplantılarda hangi sektörlerde işbirliğinin yapılabileceğini konuştuklarını söyledi.

Türkiye ile bilişim, enerji, tekstil ve otomotiv sektörlerinde işbirliği yapmak istediklerini anlatan Sharma, bu kapsamda ortak çalışma grubu oluşturulması gerektiğini kaydetti.