"Türkiye ne İran oldu ne Cezayir, Türkiye Türkiye'dir"

Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin model alacağı bir ülke olmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ISPARTA - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin model alacağı bir ülke olmadığını belirterek, "(Mahalle baskısı) dediler, (rejim elden gidiyor) dediler, (Türkiye, İran, Cezayir olacak) dediler. Türkiye ne İran oldu, ne Cezayir oldu. Türkiye, Türkiye'dir. Bizim model alacağımız bir ülke yok. Türkiye olsa olsa ancak model olur" dedi.

Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, 3 Kasımda, 22 Temmuzda halkın kendilerinden desteğini esirgemediğini ve kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

Aşık Veysel'in "uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece" şiirine atıfta bulunan Başbakan Erdoğan, "Sizler de bizimle gündüz gece bu yolda oldunuz. Bizler de Isparta'ya mahcup olmadık. Isparta'yı mahcup etmedik. Hem Hükümet yatırımlarıyla, hem de belediyemizin çalışmalarıyla Isparta'yı katettiği yere, layık olduğu yere ulaştırmak için gayret ettik" diye konuştu.

CHP'nin çarşaf açılımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime 25 gün kaldığını ve bugün 24. mitingini yaptığını vurgulayarak, her mitingle toplu açılış törenleri de gerçekleştirdiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın beşinci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ikinci mitingini gerçekleştirdiğini ve bugün üçüncü mitingini yapacağını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize üslup dersi vermeye kalkan Sayın Baykal'ın partisinin üslubunu önceki gün İstanbul'da bir kez daha gördük. Çarşaflı bir hanımefendiye karşı tavırlarını, üsluplarını, yaklaşım tarzlarını, davranış biçimlerini gördük. 'Çarşaf açılımı' derken neyi kastettiklerini gördük. Demokrasi derken neyi kastettiğini gördük. Kadın hakları derken, kadına yönelik şiddet derken neyi kastettiklerini gördük. Bir hanımefendiye nasıl tekme tokat vurduklarını gördük. Hanımefendiye 'AKPli provokatör' dediler. Ne oldu CHP'nin aday adayı çıktı. Velev ki AKPli olsun ne değişir? AKPli olunca bir hanım, ona şiddet meşru mu? AKPlilere karşı her yol mübah mı ama bakın AKP onların yaptığını yapmadı, yapmıyor, yapmayacak. Çünkü biz insanların tümünü, ama tümünü, yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışla seviyoruz. Çünkü insan, yaradılmışların en şereflisidir, ona el kalkmaz, hele hele kadına asla... Bu bizim medeniyetimizde, kültürümüzde, inancımızda yoktur. AKP bu noktada çok çile çekti, bu hataya düşmedi, düşmeyecek. Münferit birkaç olayı alıp AKP'nin tamamına mal etmeye kalkıştılar. Küçük bir belediyenin uygulamasını alıp, bütün AKPye mal ettiler. Bir köyde, bir ilçede yaşanan münferit bir olayı, bir okulda, bir belediyede yaşanan marjinal bir olayı aldılar, bütün Türkiye'ye mal ettiler. CHP'li vekiller gazetecileri arkalarına aldılar, var ya yandaş medyası, yandaş medyasıyla beraber Ankara'daki elektrik trafolarını mescit diye ihbar ettiler. AKP ile ilgili iftiralarda bulundular, aslı astarı olmayan onlarca kupürü delil diye gösterdiler, 'Mahalle baskısı' dediler, 'Rejim elden gidiyor' dediler, 'Türkiye, İran, Cezayir olacak' dediler. Türkiye ne İran oldu, ne Cezayir oldu. Türkiye, Türkiye'dir. Bizim model alacağımız bir ülke yok. Türkiye olsa olsa ancak model olur."