"Türkiye polis devleti olmayacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Nasıl Türkiye bir asker devleti olmadıysa, bir polis devleti de olmayacak, yargı devleti de olmayacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Üsküdar İskele Meydanı'ndaki AK Nokta'yı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada toplanan halka hitaben bir konuşma yaptı. 

Seçimlere bir aydan daha kısa bir zaman kaldığını hatırlatan Kurtulmuş, yerel seçimlerde Türkiye'nin bir kez daha siyasi ve ekonomik istikrardan, yeniden güçlü ve büyük bir Türkiye'den yana oy kullanacağını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"30 Mart seçimleri bir yerel seçim olmanın çok ötesinde, Türkiye'nin geleceği ile ilgili en önemli seçimlerden birisidir. 30 Mart'ta Türkiye'de Allah'ın izniyle bu millet bir kez daha, yeniden güçlü büyük Türkiye'den yana oy verecektir, Türkiye'nin başına örülmek istenen çorapları boşa çıkaracaktır, ayağına takılmaya çalışılan çelmeleri, bu ülke, bu millet bertaraf edecektir. Birlik, beraberlik içinde, Türkiye'nin bayrağını daha yukarılara çıkaracağız. Türkiye insanını, daha gururlu, daha mutlu hale getireceğiz. Hep beraber, doğusuyla, batısıyla, Türkiye'deki bütün halkımızın müreffeh bir şekilde yaşadığı, daha ileri bir Türkiye'yi ortaya koyacağız." 

17 Aralık sürecine de işaret eden Kurtulmuş, "Nasıl bu ülke birtakım dış güçlerin kontrolü altına girmeyi reddettiyse, Türkiye, 17 Aralık operasyonuyla ortaya konulan bütün bu operasyonları da bertaraf edecek. Allah'ın izniyle 30 Mart'ta Türkiye yeniden, güçlü büyük bir ülke olma istikametinde, milletin verdiği hızla yoluna devam edecek. Bundan hiç şüphemiz yok" dedi.

Yerel seçimlerin çok önemli olduğunu kaydeden Kurtulmuş,  seçimlerde Türkiye'nin, önüne konulmaya çalışılan engelleri bir tarafa bırakacağını da dile getirerek, şunları söyledi:

"Çok açık söylüyorum; nasıl Türkiye bir asker devleti olmadıysa, bir polis devleti de olmayacak, yargı devleti de olmayacak, paralel devlet de olmayacak. Türkiye, birtakım çevrelerin emri ve boyunduruğu altında olan bir devlet de olmayacak. Bu ülke, mutlu ve huzurlu insanların, Türkiye'nin geleceğine ilişkin ortak rüyaları olan insanların olduğu bir ülke olacak ve Türkiye'de bu halkın rüyasını bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Emin adımlarla yolumuzda devam edeceğiz."

Türkiye'de siyasi iradenin olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye'yi kimse Ukrayna'ya, Suriye'ye benzetemeyecek. Kimse ayaklarından çekip, aşağıya indiremeyecek" dedi. 

Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak da alanda toplananlara, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önünü açmaya ve Türkiye'de milletin adamını, milletin istediği adamı cumhurbaşkanlığına doğru götürmeye hazır mısınız?" şeklinde soru yöneltti. 

Numan Kurtulmuş, daha sonra vatandaşlara çam fidanı dağıttı.