"Türkiye'de yerli vaka tespit edilmedi"

Sağlık bakanlığı, Türkiye'de domuz gribi ile ilgili yerli vaka tespit edilmediğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de domuz gribi (Influenza A/H1N1) tespit edilen hasta sayısının 7'ye çıktığını, ABD'den gelen vakalar dışında kişiden kişiye bulaşma nedeniyle yerli vaka tespit edilmediğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, ABD'nin Kaliforniya eyaletinden gelen bir vatandaşta domuz gribi (Influenza A/H1N1) tespit edildiğinin (5. vaka) dün kamuoyuna duyurulduğu hatırlatılarak, 1 Haziran 2009 tarihinde gece geç saatlerde iki yeni kişide daha (6 ve 7. vakalar) domuz gribi virüsüne rastlandığı kaydedildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Genel durumu iyi olan hastalar izole edilerek gözlem altına alınmıştır. Hastaların yakın temaslıları ve hastalarla aynı uçaklarda seyahat eden yolcular takibe alınmıştır.

Son iki vatandaşımız ile birlikte ülkemizde bugüne kadar toplam 7 kişide domuz gribi tespit edilmiştir. Tüm vakalar ABD'den ülkemize gelen kişiler olup bunlardan 2 tanesi yolculuk öncesi grip şikayetleri ile ABD'den ayrılmadan önce doktora da müracaat etmişlerdir. Ülkemizde ABD'den gelen vakalar dışında kişiden kişiye bulaşma nedeniyle yerli vaka tespit edilmemiştir."