"Türkiye'ye duyulan saygı dik duruşumuzdan"

Bağış, İzmir ziyareti kapsamında Bayraklı Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililerle bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR  - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bugün Türkiye'ye Doğuda da Batıda da saygı duyuluyorsa, eğer Türkiye itibarlı bir ülke olmuşsa, bu dik duruşumuzun sayesinde olmuştur. Kaç tane lider var 'Kral çıplak' diyebilen. 'Siz yanlış yapıyorsunuz diyebilen?" dedi.

Bağış, İzmir ziyareti kapsamında Bayraklı Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bağış, sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmirlilere en içten sevgi ve selamlarını getirdiğini söyleyerek başladı.

"Allah Baykal'ı CHP'nin başından eksik etmesin"

AK Parti'nin İzmir mitinginin çok güzel geçtiğini ifade eden Bağış, Başbakan Erdoğan'ın İzmir'e karşı ayrı bir muhabbeti olduğunu söyledi. Bağış, "İnanın bana İzmir'den öyle bir mesaj verdiniz ki bu, Türkiye'deki çetelerin avukatının uykusunu kaçırdı. Çetelerin, karanlıkların avukatı artık korkuyor. Korkutmayalım arkadaşlar, o bize lazım. Allah onu uzun yıllar CHP'nin başından eksik etmesin" diye konuştu.

Baykal'ın Ankara'da parlayan başka müfettişleri varsa, onları da İstanbul'a göndermesini isteyen Bağış, "Onları da hırpalar, gereğini yapar, geri göndeririz. CHP'de parlayan kim varsa bize göndersin" ifadesini kullandı.

Egemen Bağış, iktidarda bulundukları sürece yaptıkları çalışmalardan da bahsederek, halktan aldıkları azim, coşku ve kararlılıkla sorunları çözmeye devam ettiklerini bildirdi.

Konuşmasında sık sık CHP'yi eleştiren Bağış, şöyle konuştu:

"Atatürkçülük öyle nutuk atmakla olmaz. İnsanları paranoyayla, korku psikolojisiyle ürküterek, onların içine nefreti atarak olmaz. Atatürkçülük, bu millete umut vererek, yeni yollar, okullar, hastaneler yaparak, çocuklarımızı iyi yetiştirerek, Atatürk'ün ortaya koyduğu hedeflere ulaşmakla olur. Yıllarca o CHP mantalitesi manyetolu telefon, siyah-beyaz tek kanallı televizyon mantalitesi bu milleti devletinden soğuttu. Devleti, milletin üstünde bir güç gibi göstermeye kalktı. Halbuki biz ne dedik; 'Devlet milletin hizmetkarıdır. Millet olmazsa devlet olmaz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın."

"Laiklik nutuk atmakla olmuyor"

Egemen Bağış, AK Parti Bayraklı belediye başkan adayı Selim Gökdemir için destek de isteyerek, seçilmesi halinde Gökdemir'in AK belediyeciliğin Türkiye'deki temsilcilerinden biri olacağını söyledi.

Bağış, şöyle devam etti:

"O günden itibaren Selim kardeşime uyumak yok, dinlenmek yok, telefonunu kapamak yok, halktan kopmak yok, CHP'leşmek hiç yok. O CHP'liler ki onların telefonları kapalıdır, kapıları kapalıdır. Ne kulakları duyar, ne gözleri görür, ne dilleri konuşur. Onlar sadece kendi kendine oturur durur arkadaşlar. Birbirlerine laiklik nutukları atarlar. Laiklik, demokratlık, Cumhuriyeti sevmek nutuk atmakla olmuyor, çalışarak oluyor. Atatürk gibi bu milleti severek oluyor."

Adnan Menderes'in 1959'da Türkiye'nin Avrupa Ekonomik Topluluğu'na başvurusunu gerçekleştirdiğini, ancak 1959-2004 yılları arasında bu konuda sadece "havanda su dövüldüğünü" ifade eden Bağış, AB ile müzakerenin AK Parti hükümeti döneminde olduğunu anlattı. Bağış, "CHP'ye kalsaydı biz daha AB'den bir müzakere tarihi dahi alamazdık" dedi.

Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki konuşmalarından bahsederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama biz öyle bir noktaya geldik ki, kaç tane lider bütün dünyanın gözlerinin önünde 'Öldürmeyeceksin' diye orada mesajını verir. O 'Öldürmeyeceksin' dediği kişiden yarım saat sonra 'Sayın başbakan benim size çok büyük bir saygım var' diye bir cevap alır. Kaç tane lider var 'Kral çıplak' diyebilen, 'Siz yanlış yapıyorsunuz' diyebilen. Bugün Türkiye'ye Doğuda da Batıda da, Brüksel'de de Şam'da da, Moskova'da da Paris'te de, New York'ta da Pekin'de de eğer saygı duyuluyorsa, eğer Türkiye itibarlı bir ülke olmuşsa, bu dik duruşumuzun sayesinde olmuştur. Hiçbir zaman diklenmedik, ama milletin bize emanetini her zaman başımızın üstünde tuttuk. Biz sizin onurunuzun bekçiliği görevini üstlendik. Sizin emanetinizi, milli iradenin emanetinin sorumluluğunu her daim omuzlarımızda taşıdık. Hiç aklımızdan çıkmıyor ki bizim yanlış bir hareketimiz 70 milyon kardeşimize mal edilir. Onun için o bilinçle her daim, her yerde sizin hakkınızı, hukukunuzu en iyi şekilde koruyoruz."

"İzmir'e bu zihniyet yakışmıyor"

CHP zihniyetinin bırakın dünyayı dolaşmak, Sivas'ın doğusuna bile gidemediğini öne süren Bağış, "O zihniyet var ya, onlar bu memlekete daha çok kuyruklar yaşattırırlardı, daha çok geri bıraktırırlardı. Onun için biz mesuliyetlerimizin bilinci içindeyiz' 'dedi.

Türkiye'yi dünyanın gurur duyduğu, bütün Avrasya coğrafyasının ilham aldığı, bölgesinin parlayan bir yıldızı haline getirmekten büyük gurur duyduklarını belirten Bakan Bağış, şunları söyledi:

"Bunun mimarları sizlersiniz. Çünkü sizler 'Muhtar bile olamaz' denen bir kişiyi sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı yapmakla kalmadınız, sizler onu dünyanın vicdanının sesi haline getirdiniz. Onun için sizlere ne kadar teşekkür etsek, şükran duysak, hizmet etsek azdır. Her şeyin en güzeline layıksınız."

Bağış, Türkiye'de gerçekleştirdikleri projelerden de bahsederek, şöyle devam etti:

"İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik. Onun için 'Büyük düşün Türkiye, büyük düşün İzmir' dedik. Oradan çıkmış bir tanesi. Slogan bulma özürlü bir belediye başkanınız var, itiraf ediyorum. Slogan bulma özürlü beyefendi çıkmış bir slogan koymuş, kopyacı, 'İşimiz İzmir, gücümüz İzmir.' Yahu bu kadar da hırsızlık yapılmaz ki. Hani hep diyorlardı da ben inanamıyordum. Sloganı görünce anladım. Sloganı bile çalan zihniyet kim bilir başka nerelerde, neler yapıyordur. Otur da kendine bir slogan bul. 'Kendin bulamıyorsan git Ankara'da genel merkezine sor' diyeceğim ama oradakiler buradan Allahlık. Sayın Baykal, çok bilen lider. Çıktı mı partisinin kongresinde 4,5 saat konuşabilen beyefendi ki kendisine dua ediyoruz Allah CHP'nin başından onu eksik etmesin. Biz ondan memnunuz. Hep söylüyorum Baykal'ın bir tane danışmanını tanıyan var mı? Neden yok biliyor musunuz? Çünkü o her şeyi bildiği için kimseye danışma ihtiyacı hissetmez."

Deniz Baykal'ın yaşının 80'e merdiven dayadığını, hala koltuğa sıkı sıkı sarıldığını ifade eden Egemen Bağış, "Ama biz ondan memnunuz. İyi bir muhalefet lideri. Şimdi kendine yeni bir tane düet ortağı da buldu. Bir yandan Çarkıfelek yapacaklar, bir yandan siyaset" şeklinde konuştu.

Bağış, İzmir'e böyle bir zihniyetin yakışmadığını, çocukluğundan beri gidip geldiği İzmir'in çok daha iyisine layık olduğunu söyledi.

Küresel krize de değinen Bağış, finansal yapının sağlamlığına işaret ederek, 2008 yılı sonu itibariyle Türk bankalarının 12 milyar dolar kar elde ettiklerini kaydetti.

Bağış, "At sahibine göre kişner derler. Demek ki biz yönetmeyi biliyoruz" görüşünü dile getirdi.

"İz Enerji için suç duyurusu "

Ak Parti Bayraklı belediye başkan adayı Selim Gökdemir de konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden İz Enerji'de yoğun işçi alımına gidildiği ve CHP'nin seçim harcamalarının bir kısmının bu şirket tarafından yapıldığı yönünde duyumlar aldığını öne sürdü.

İz Enerji'de denetçilik görevi olduğunu, buraya araştırma yapmak için gittiğini anlatan Gökdemir, 11 Mart 2009'da şirkette kendisinden habersiz bir Genel Kurul yapıldığını ve görevden alındığını öğrendiğini söyledi.

Selim Gökdemir, "İşte CHP'nin şeffaf yöneticilik anlayışı budur" diyerek, bu konu hakkında başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere diğer şirket yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından, Egemen Bağış, Gökdemir ile Bayraklı Sevgi Yolu'ndaki esnafı ziyaret ederek, halka kırmızı karanfil dağıttı.

Burada, "Bize selam yok mu?" şeklinde laf atan CHP standındaki gençlerle bir süre görüşen Bağış, onlara da karanfil verdi.