"Türkiye'yi böldürmeyeceğiz, birleştireceğiz"

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğu Perinçek, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıkışında, çocukları, İşçi Partisi yetkilileri ve parti üyeleri tarafından karşılandı.  

Doğu Perinçek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'yi bölmek ve Cumhuriyeti yıkmak için kendilerinin Ergenekon'a hapsedildiğini savunarak, şu an Ergenekon'dan çıktıklarını ve Türkiye'yi birleştireceklerini söyledi.  

"Türkiye'yi şeyhler, müridler, dervişler, meczuplar, cemaatler ülkesi haline getirmek için Ergenekon'a hapsedildik. Cemaatlerin, tarikatların kökünü kazıyacağız. Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız" diyen Perinçek, Ergenekon'dan çıktıkları yerde kınından çıkmış kılıç gibi olduklarını belirtti.  

Görevlere hazır olduklarını anlatan Perinçek, şöyle devam etti: 

"Türkiye'yi böldürmeyeceğiz, birleştireceğiz. Cumhuriyeti yıktırmayacağız. Ergenekon, bizlerin şahıslarını hedef alan bir tertip değil, hedef Türk milletiydi, cumhuriyetti, Atatürk devrimiydi, toplumumuzun çağdaş yaşama özlemleriydi. Ve bu hedefe ulaşmak için 2 kurumu hedef aldılar; TSK ve İşçi Partisi. Gazi olduk, bize birşey olmadı. Ergenekon'dan gazi olarak çıktık ama bizleri hedef alanları görüyorsunuz, çürüdüler. Buradan ilan ediyorum Türkiye'yi bölenlerin hedefini, iktidarını yıkacağız." 

Perinçek, Türkiye'yi birleştirenlerin iktidarını kuracaklarını ifade ederek, "Cumhuriyeti yıkanların, Tayyip Erdoğanların, Abdullah Güllerin, Fethullah Gülenlerin iktidarını, hepsini birden yıkacağız. Türkiyemiz aydınlıklara, feraha ilerleyecektir" diye konuştu.  

 

"Hepsinin kökünü kazıyacağız"   

Perinçek, koşulların çok güzel olduğunu, Suriye'nin, Irak'ın bölünemediğini, Ukrayna'da amaca ulaşılamadığını söyleyerek, şunları kaydetti: 

"Berbat olacaklar. Özerklikmiş... Türk vatanını bölmekmiş... Bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Koşullar çok elverişlidir. Atatürk devrimini kesin sonuçlarına ulaştıracağız. Bağımsız, birleşik, çağdaş, halkçı, devrimci Türkiye'yi kuracağız. Bütün milletimizi kucaklıyoruz. Saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Bu, Ergenekonlar, Balyozlar bizlerin şahıslarını değil, bu milleti hedef aldı. Bizlerin içeri atılmasıyla oluşan manzarayı görüyorsunuz; bölünmüş Türkiye manzarası, dervişler, cemaatler, müritler manzarası. Bunların hepsinin kökünü kazıyacağız."  

 

Partililerle buluştu 

Açıklamanın ardından Perinçek, konvoy eşliğinde cezaevi yerleşkesinin karşısındaki çadıra gitti. Çadırın önünde Perinçek'in aracının çevresini saran partililer, el ele tutuşarak, halka oluşturdu. Burada kendisini bekleyenlerle buluşan Perinçek, çadıra girerek partililerle bir süre sohbet etti.