"Ülke menfaati oluşursa imzayı atarım"

Erdoğan, IMF ile görüşmelere ilişkin, "esnemelerle birlikte eğer mutabık kalırsak biz de imzayı atarız, tedbirlerimizi zaten alıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelere ilişkin, "Eğer anlaşırsak, ülkenin menfaati hakikaten oluşursa, o zaman tabii ki imzayı da atarım. Bundan dolayı bu zamana kadar gecikti. Ama görüyorum ki esnemeler var. Bu esnemelerle birlikte eğer mutabık kalırsak biz de imzayı atarız. Tedbirlerimizi zaten alıyoruz" dedi. Erdoğan, partisinin "Büyük Beşiktaş Buluşmaları-1" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, önemli bir projelerinin de üçüncü köprü olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hemen buna karşı çıkmaya başladılar. Ama buna karşı çıkanlar, hatırlarsanız birinci köprüye de ikinci köprüye de karşı çıkmıştı. Şimdi buna da karşı çıkıyorlar, daha adını duyar duymaz" şeklinde konuştu. Üçüncü köprüyü kuzeye yapacaklarını ve bunun üstünden ekseriyetle ağır vasıtaların geçeceğini vurgulayan Erdoğan, uluslararası, şehirlerarası trafiğin tamamen üçüncü köprüye kaydırılması ve böylece şehir içinde ağır vasıta kalmaması arzusunda olduğunu dile getirdi.

IMF anlaşması

Erdoğan, enflasyon yüzde 30 iken, bugün yüzde 7.7 seviyesinde olduğunu, IMF'e olan borcun 23,5 milyar dolardan 7.8 milyar dolara düşürüldüğünü, Merkez Bankası döviz rezervinin 67 milyar dolara çıkarıldığını dile getirdi. Erdoğan, "Eğer biz şimdi IMF konusunda biraz rahat hareket ediyorsak sebebi bu. Ayağımızı yere sağlam basıyoruz. Yoksa bizim Mayısta başladı görüşmelerimiz. Ama bize kalkıp da arzu edilmeyen, istenmeyen, ülkenin aleyhine olacak şartlar koşulursa ben bunu kabul edemem. Geçmişte bunu kabul ettiler. Bedelleri ağır oldu. Eğer anlaşırsak, ülkenin menfaati hakikaten oluşursa, o zaman tabii ki imzayı da atarım. Bundan dolayı bu zamana kadar gecikti. Ama görüyorum ki esnemeler var. Bu esnemelerle birlikte eğer mutabık kalırsak biz de imzayı atarız. Tedbirlerimizi zaten alıyoruz"dedi.