"Utanmasalar İmralı'da tavla oynayacaklar"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, terörle mücadele sürecinde on binlerce kişinin şehit olduğunu, bu şehitlerin arasında AK Partiye'de oy verenlerin evlatlarının da bulunduğunu hatırlatarak, "Utanmasalar İmralı da tavla oynayacaklar" dedi. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara cevaben yazılı bir açıklama yapan Kulkuloğlu, Çelik'in "CHP ve CHP'liler karnından konuşuyor" sözlerini eleştirerek şunları söyledi: 
 
"Merd-i kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler. Koca Mehmet Ragıp Paşa bu sözleri taa 18. yüzyılda herhalde sayın Hüseyin Çelik ve onun durumundakiler için söylemiş. Hüseyin Çelik aynen şöyle diyor: 'Zaten terörist başı olduğu için onunla konuşulur. Mehterbaşı olsaydı kimse gidip konuşmayacaktı onunla. Bu semazenbaşı değil, mehterbaşı değil. Bu teröristbaşıdır. Peki, konuştuğumuz şey ne? Konuştuğumuz şey terör. Bizim bu terörü bitirme işini Sultanahmet Camii'nin imamıyla görüşecek halimiz yok. Abdullah Öcalan ile bizim görüşmemiz ve ya hükümetin inisiyatifi ve iradesi ile devletin bazı kurumlarının görüşmüş olması onun terörist başı olmadığı anlamına gelmez. Terörist başı olduğu için görüşüyoruz zaten.' Mehterbaşı da, semazenbaşı da, eli kanlı, dili kanlı teröristbaşı ile mukayese edilemeyecek kadar onurlu meslekler ve makamlardır. Utanmasalar İmralı da tavla oynayacaklar." 
Çelik'in AK Partiye oy vermiş vatandaşları tanımadığını iddia eden Kulkuloğlu, "Çanakkale de, Dumlupınar da, Sakarya da olduğu gibi, bugüne kadar terörle mücadele süreci içerisinde verilmiş on binlerce şehidimiz arasında CHP'ye , MHP'ye oy verenler kadar AKP'ye oy veren yurttaşlarımızın, kardeşlerimizin de evlatları var. Bu sözleri sarf edenin yaptığı en basit deyimi ile densizliktir, haddini bilmezliktir" dedi. 
 
Kulkuloğlu şöyle devam etti: 
"Terörü sonlandırmak için Sultanahmet Camii İmamı ile görüşmüyorsunuz ama insanları terörist ilan edebilmek için imamlarla görüşüyorsunuz, paslaşıyorsunuz. Mustafa Elitaş'ın suçüstü halini daha ne kadar görmezden geleceksiniz? Mustafa Elitaş'ın suçüstü olup, Kayseri de bir grup yurttaşımızı Sabah ve Taraf Gazeteleri ve bir İmamla kumpasa girip Ergenekon ile ilişkilendirmeye çalışması icraatlarınızın irin gibi dışa vurumudur. 
Yüreği yetiyorsa Çelik, teröristbaşı ile neler görüşüyorlar, nelerin pazarlığını yapıyorlar onu açıklasın. İmamlarla nereleri yönetiyorlar onu açıklasın."