"Vahdeddin'in mezarı Türkiye'ye getirilsin"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sultan II. Abdülhamid'in torunu Osmanoğlu, son Padişah Sultan Vahdeddin'in mezarının Şam'dan Türkiye'ye getirilmesini istedi.

Osmanlı Devleti'nin tarih sahnesinden çekilmesinin ardından yurt dışına gönderilen hanedan mensuplarının 1974 yılında Türkiye'ye dönmelerine izin verilmesi üzerine İstanbul'a yerleşen Sultan II. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, AA muhabirinin sorularını cevapladı.

 Osmanoğlu, Osmanlı Devleti'nin yıkılmasından bu yana Ortadoğu coğrafyasının huzur bulmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Müslüman din kardeşlerimiz sahipsiz. Çünkü bir baş yok. Bir baş olursa İslam dünyasında her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. Maalesef zulüm görenler sürekli Müslümanlar oluyor."

Sultan Vahdeddin'in mezarı Türkiye'de olmalı

Osmanoğlu, son Padişah Sultan Vahdeddin'in mezarının Şam'da olduğunu hatırlatarak, "Vahdeddin Han orada yatıyor. Ben onun buraya getirilmesi taraftarıyım. Çünkü bir padişah başka bir ülkede yatmamalı. Bunun önlemini almalıyız. O yüzden en kısa zamanda Vahdeddin Han'ın mezarının getirilmesi lazım" ifadesini kullandı.

Suriye'de devam eden olayların hanedan mensuplarını da yakından ilgilendirdiğine dikkati çeken Osmanoğlu, "Ailenin büyüklerinden 1932 doğumlu Dündar Efendi Şam'da yaşıyor. Dündar Efendi'nin Türkiye'ye getirilmesini istiyoruz. Kendisine bir şey olursa Türk milleti emanetine sahip çıkmamış olur" diye konuştu.