"Yalçıntaş'ın tutuklanma biçimini tasvip etmiyoruz"

İGİAD, "Kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmaksızın hiçbir kişi ya da kurum suçlu ilan edilemez" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tutuklanmasına ilişkin "Kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmaksızın hiçbir kişi ya da kurum suçlu ilan edilemez. Tutuklanma biçimini de tasvip etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın "Yargıya rüşvet verdiği iddiasıyla tutuklanmasının iş dünyasını üzdüğü belirtilerek, Yalçıntaş'ın iş dünyasının önde gelen sivil toplum temsilcilerinden birisi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Yalçıntaş'a isnat edilen suçlamalar ve tutuklanma biçimi hem bizleri hem de kamuoyunu rahatsız etmiştir. Diğer yandan dava ve yargılama süreci devam etmektedir. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmaksızın hiçbir kişi ya da kurum suçlu ilan edilemez. Tutuklanma biçimini de tasvip etmiyoruz. Kaldı ki, Sayın Yalçıntaş, yargılama sürecinden kaçmamış, kendi isteği ile hukuki soruşturma sürecine dahil olmuştur.

Murat Yalçıntaş'ın tutuklanmasıyla alakalı konunun diğer boyutu da şudur; tüm bu süreç zarfında ortaya çıkan bilgi kirliliğinin ve geliştirilen çirkin senaryoların yol açtığı kafa karışıklığın bir an önce giderilmesi için doğru adımların acilen atılması gerektiğini düşünüyoruz. Yargıya intikal etmiş bu durumla ilgili olarak ayrıntılı yorum yapmayı doğru bulmadığımızı, adaletin en kısa zamanda tesis olacağına dair inancımızı belirtmek istiyoruz. Gecikmiş adalet, adalet değildir. Bu yüzden, yargılama sürecinde şüphelilerin kişisel hakkını gasp etmeden, onurunu ve haysiyetini rencide etmeden sürecin işletilmesini uygun görüyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir