"Yangın Müdahale Ekibi" yurt dışına açılıyor

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce kurulan "Yangın Müdahale Ekibi" talep halinde diğer ülkelere de gidecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce, sınır ötesi orman yangınlarına da müdahale edebilecek "Yangın Müdahale Ekibi" kuruldu.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen "Sınır Tanımaz Ormancılık Faaliyetleri" kapsamında, Kanlıca Orman işletme Müdürlüğü bünyesinde, orman yangınlarına müdahale amaçlı bir ekip kuruldu.

Orman yangınları konusunda eğitim almış bir orman mühendisi komutasındaki ekip, 1 orman muhafaza memuru, 5 şoför, 19 orman yangın işçisinden oluşuyor. Ekibin su atma kapasiteli Pick-up, 2,5, 3,5, 6 tonluk üç arazöz ile 12 tonluk su tankeri-arazöz olmak üzere her türlü arazi koşullarında kullanım teçhizatına sahip araçla donatıldığı bildirildi.

KKTC, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Rusya, Suriye gibi komşu ülkelerin yanı sıra, talep halinde diğer ülkelere de gidecek olan ekibin her türlü yangın koşuluna müdahalede bulunacak eğitim ve sertifikasyona sahip olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurulan ekip, yurt dışı görevlerinden kalan zamanda ise yazın orman yangınlarına müdahale etmeye devam edeceği gibi kışın da su baskınları, deprem gibi diğer afet durumlarında da kullanılacaktır. Uluslararası orman yangın servisi, gerektiğinde helikopter ve uçaklarla da desteklenebilecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir