"Yaptığımız her şey altyapı çalışmasıydı"

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, "Bugüne kadar yaptığımız her şey altyapı çalışmasıydı. Alt yapı çalışmalarımız bitmiştir, inşallah bundan sonra Türkiye'de her alanda gösterilen hedeflere birlikte ulaşacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ  - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin gelişmesinin, bölge coğrafyasından ekonomik ve siyasi aktör olmasının birilerinin rahatsız ettiğini iddia ederek, "Bu coğrafyada hesap henüz bitmedi, biz bunu gayet iyi biliyoruz. Yani bizim kültürel, ekonomik coğrafyamızda, komşularımızın olduğu coğrafyada henüz birilerinin hesabı bitmedi. Ama Türkiye olarak, burada meydana gelen hiçbir şeye bigane kalmamızı ve hissiz kalmamızı kimse beklemesin" dedi.

Zeybekci, Denizli ziyaretleri kapsamında Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Bakan Zeybekci, Denizlili ihracatçılarının, sanayicisinin, esnafının, bundan 10-11 yıl önce bir gecede yüzde 7 bin faizi, yarı yarıya fakirleşmesini, bir gecede bankacılık sisteminin tamamen çöküşünü, kredi sistemlerinin tamamen ortadan kalkışını gördüğünü hatırlattı. Bir zamanlar Türkiye'nin en prestijli bankalarından Halk Bankasını Fransız bankasının "850 milyon dolar sermaye eklerseniz alırım" dediğini ifade eden Zeybekçi, aynı bankanın bugünkü değerinin yüzde 25'i halka arz edildikten sonra 10 milyon dolar olduğunu söyledi.

Bugün Türkiye'nin çok sağlam siyasi ve ekonomik istikrar yapısına büründüğünü kaydeden Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin gelişmesi, coğrafyasında ekonomik ve siyasi aktör olması, tabi ki birilerinin dikkatini çekecek, birilerini rahatsız edecektir. Bu coğrafyada hesap henüz bitmedi, biz bunu gayet iyi biliyoruz. Yani bizim kültürel, ekonomik coğrafyamızda, komşularımızın olduğu coğrafyada henüz birilerinin hesabı bitmedi. Ama bizim burada Türkiye olarak, meydana gelen hiçbir şeye bigane kalmamızı ve hissiz kalmamızı kimse beklemesin. Biz her şeyin orta yerinde olacağız, olmaya da devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın."

"Rüzgar ne kadar güçlü olursa olsun, dağın umurunda değildir ve olmayacaktır"

İhracatının 155 milyar dolardan 500 milyar dolar seviyesine, milli gelirinin ise 10 bin dolardan 25 bin dolarlık seviyesine çıkararak dünyanın en büyük onuncu, Avrupa'nın en büyük 3'üncü ekonomisi olmak hedefindeki Türkiye'nin atması gereken adımları bildiğini kaydeden Zeybekci,  şöyle devam etti:

"155 milyar dolarlık ihracatı yapmış olmak, 40 milyar dolarlık bir hizmet ihracatını yapmış olmak bizim için tamamen bir altyapı çalışmasıydı. Bugüne kadar yaptığımız her şey altyapı çalışmasıydı. Alt yapı çalışmalarımızın bitmiştir, inşallah bundan sonra Türkiye her alanda, gerek demokrasimizde, hukukun üstünlüğünün evrensel standartlara ulaşmasında, gerekse sanayimizde, ihracatımızda, teknolojimizde, her alanda gösterilen hedeflere birlikte ulaşacağız. 

Son günlerde yaşanan bazı şeyleri de dağ ile rüzgarın muhabbetine benzetiyoruz. Rüzgar ne kadar güçlü olursa olsun dağın umurunda değildir ve olmayacaktır. Biz yolumuza devam edeceğiz."

Ziyarette, DTO başkanı Özer, Bakan Zeybekci'ye gençlik yıllarında çekilen bir fotoğrafını ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir