"Yargıya değil darbeye müdahale ediyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, "Biz yargıya müdahale etmiyoruz yargı marifetiyle yapılmak istenen bir darbe var. Biz darbeye müdahale ediyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve beraberindeki heyet Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret etti. 

Kayseri'de 21 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Kapusuz, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Esnafla iç içe olan bir anlayışın mensupları olduklarını dile getiren Kapusuz, TESK'e yaptıkları bu ziyaretin sadece sembolik bir beraberlikten öte bazı meseleleri ortak bir zeminde paylaşma fırsatı sunması adına büyük önem taşıdığını söyledi.

Sivil siyaseti çok önemsediklerini ifade eden Kapusuz, "Bundan dolayı da sivil toplum kuruluşlarına (STK) özel önem atfediyoruz. Siyasi partilerimiz de aslında birer STK'dır. Türkiye yönetiminde söz sahibi olan her ne kadar iktidar ve hükümet ise de ona katkı sağlayan STK'lardır. Sivil toplumumuz ne kadar güçlü ise demokrasimiz de o kadar güçlü demektir" değerlendirmelerinde bulundu.

Kapusuz, esnafı çok önemsediklerine dikkati çekerek, bundan dolayı en çok ziyaret ettikleri STK'ların başında TESK'in geldiğini vurguladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in, perakende yasasının seçimlerden sonraya kalmasından dolayı duyduğu üzüntü kendilerine bildirdiğini kaydeden Kapusuz, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gündemi olağanüstü bir takım gelişmelerle maalesef sıkça değiştiriliyor. Hiçbirimizin aklında olmayan 17 Aralık gibi bir operasyonu, bir darbe girişimi öngörü olarak sizin düşüncenizde var mıydı? Bunları, geçmişte de sıkça tekrarlanan vesayet anlayışının bir tezahürü olarak gördük. Bir nevi efsunlu sayılırız, bunu da atlatıyoruz ve atlatacağız. İşte bu sebepledir ki TBMM seçim hazırlıkları yaparken bir takım yasalar çıkartmayı planlamıştı fakat bunların hepsi değişti. Seçimler için artık ramak kaldı. Adaylar ilan edildikten sonra parlamentonun çok uzun çalışma şansı kalmadı. Önümüzdeki hafta torba yasayı gündeme alacağız, komisyon safhası bitti Genel Kurula indireceğiz. Bundan sonra belki bir kaç yasa çıkabilir mi bilmiyorum, arkasından TBMM maalesef çalışmalarına ara verecek ve hepimiz için önemli olan yerel seçimler için arazide artık rekabet sandıkta sonuçlanıncaya kadar mücadele devam edecek."

"Demokrasilerde asıl olanın sandıktır"

[PAGE]

"Demokrasilerde asıl olanın sandıktır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, demokrasilerde asıl olanın sandık olduğunu belirterek, "Demokraside belirleyici olan irade halkın iradesidir. Demokrasiye, insan haklarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına ve özellikle de Cumhuriyete sahip çıkma konusunda toplumumuzun büyük ekseriyetinde bir konsensüsün olduğu herkesin malumudur. Bunun üzerinden artık istismar konusu, farklı yaklaşımları öne çıkartarak toplumu kamplaştırmanın mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Bundan sonrası bunu korumaktır bunu korunmasının yolu da milli iradeye sahip çıkmaktan geçer" diye konuştu.

Türkiye'nin siyasal tarihine bakılığında bir çok darbe ve darbe girişimini görüldüğüne dikkati çeken Kapusuz, "Çok partili hayata geçtiğimiz günden bu güne bakıldığında biz her 10 yılda bir darbe yaşayarak geldik.  Bir ülke düşünün ki her 1 yıla bir hükmet düşüyor ve her 2-2,5 yla bir seçim düşüyor. Bu kadar istikrarsızlığın yoğun olduğu yerde enflasyonda olur her türlü sıkıntı ve belirsizlikte devam eder. Son 11 yılda yakaladığımız başarılar içeride bir kısmı ama özelde dışarıdan çok ciddi kıskançlık aynı zamanda engellemek için bir çaba ve gayret göstermeye başladı" değerlendirmesinde bulundu.

Kapusuz, yolsuzluğun toplum açısından hassasiyetle takip edilmesi ve üzerinde durulması gerekli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Partimizi kurduğumuzda ilk açıkladığımız ilkelerden bir tanesi '3Y' ile mücadeleydi. Yani, yasaklarla, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele. Biz bunun gereğini o günden bugüne yapmışızdır. Son olaylarla ilgili olarak da çok ve net söyleyebilirim ki Başbakanımızda defalarca tekrar etti. Hiç kimsenin bir endişesi olmasın kime nereye gidiyorsa sonuna kadar gidilecektir" ifadelerini kullandı.

Soruşturma sürecinin devam ettiğini ve bu süreç tamamlanıncaya kadar herkesin suçsuz olduğunu anımsatan Kapusuz, "Örneğin, İzmir ile ilgili yaşanan bir yaşanan olay var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşımız şu anda bir iddianameyle mahkemeye verildi ve yargı bunu yargılamaya devam ediyor. Yargılama tamamlanıncaya kadar biz hiç kimseyi suçlayamayız. Ama daha henüz soruşturması tamamlanmamış bir konuda adeta yargısız infaz yapılıyor. İtibar infazları yapılıyor. Bu bahane edilerek darbeye kalkışılırsa, vesayet rejimine tekrar Türkiye'yi teslim etmeye kalkarlarsa buna asla müsaade etmeyiz. Biz yargıya müdahale etmiyoruz yargı marifetiyle yapılmak istenen bir darbe var. Biz darbeye müdahale ediyoruz."

Yaşanan gelişmeler neticesine sadece finans kesiminden gözüken kaybın 100 milyar doları geçtiğini vurgulayan Kapusuz, "Birilerinin isteği, Türk ekonomisinin çökmesi Türkiye'deki istikrarın kaybolması Türkiye'nin eski Türkiye halinde birilerinin istediği gibi yöneteceği bir ülke olmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Bununda bir tek yolu var önümüzdeki seçimlerdir. Milletimizin hakemliğine güveniyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir