"Yıldırım cümlelerimi doğru okumamış"

Devlet Bakanı Çelik, Fenerbahçe, Trabzonspor ve lig takımlarını itham eden bir ifade kullanmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik eleştiriyle ilgili, "Sayın Aziz Yıldırım benim cümlelerimi doğru düzgün okumamış. Ne Fenerbahçe'yi, ne Trabzonspor'u, ne lig takımlarını itham eden bir ifadem olmadı" dedi.

Çelik, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Kerbela Sempozyumu"nun açılış töreni sonrasında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın kendisine yönelik eleştirileri olduğunun belirtilmesi ve bunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Şimdi ben Bursa milletvekiliyim. Dolayısıyla Bursaspor şampiyonluğa oynarken bazı kulüp yöneticilerinin, bazı spor adamlarının medyaya yansıyan konuşmalarını dikkate alarak -bu süreç içerisinde eğer bahse konu bu şekilde olaylar varsa ki, mahkemeye intikal iki olayları var- Bursaspor'un bu haksızlığa maruz kalmamasıyla ilgili Bursalıların, öncelikle Türkiye'nin ama Bursalıların da bir temsilcisi olarak beyan ettiğim cümleler var. Ben o cümlelerin arkasındayım. Sayın Aziz Yıldırım, benim cümlelerimi doğru düzgün okumamış. Ne Fenerbahçe'yi, ne Trabzonspor'u, ne lig takımlarını itham eden bir ifadem olmadı. Ama konuşulan nedir? Son dönemde de işte kalecilerin hatalı goller yediği şeklindeki ifadeleri,benim yine medyadan, yine spor adamlarından aldığım bilgiler... Böyle yanlışlıklar olmasın. Bir haksızlığa neden olmasın. Bursaspor iyi oynuyor, güzel geçirdi ligi. Şampiyonluk da hakkı. Ama oynayan kazansın dedik biz."

Çelik, "Kim iyi oynarsa hak eden kazansın" dediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hak eden Fenerbahçe ise 'Fenerbahçe kazansın' dedik. Biz bunun ötesinde bir şey söylemedik. Bursaspor'un bu konudaki muhtemel konuşulanlar çerçevesinde bir haksızlığa uğramaması konusunda Bursa milletvekili, Bursaspor'un hakkını korumakla da görevlidir. Bursalıların tercümanı olmak da görevidir. Ben onu yerine getirdim. Olayı çok farklı taraflara, söylemediklerimiz doğrultusunda, aklımızdan geçmeyenler de olsa, çekip kendilerine zemin oluşturmasınlar. Bence Bursaspor'u tebrik etsinler. Bir Anadolu takımı daha şampiyon oldu. Sivas'tayız şu anda. Umarım geçen seneki başarıyı Sivasspor da elde eder, Sivas da şampiyon olur. Şampiyon sayısının da artmasında Türk futbolunda rekabet açısından fayda var. Yalnız bunu İstanbul'a hapsetmemek lazım."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir