"Yolsuzluk iddiasının sebebi hükümetle mücadele"

Feyzioğlu, "İktidar koalisyonu çatlamasaydı 17 Aralık operasyonu yapılmayacaktı, Yolsuzluk iddiasının gündeme gelmesinin sebebi yolsuzlukla mücadele değil, hükümetle mücadeledir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Konak Belediyesi tarafından Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kadın ve Hukuk" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.  

Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini ifade eden Feyzioğlu, herkesin birbirine bağırdığını, kimsenin bağırışları anlamadığını söyledi. 

Feyzioğlu, İzmir'in bu süreçte büyük önem taşıdığını dile getirerek, "yurtsever ve Atatürkçüler'in kalesi sayılan İzmir'in tüm Türkiye'yi şekillendirecek güce sahip olduğunu" belirtti.  

"Gezi süreci muhalefete de uyarıydı" 

Siyasi iktidarın bugüne kadar yaptıklarını bir "iktidar koalisyonu" içinde gerçekleştirdiğini belirten Feyzioğlu, şunları söyledi: 

"Bu iktidar koalisyonu bugüne kadar ne yaptıysa hep birlikte yapmış. Ardından ne zaman ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştı ve maalesef muhalefet etkin bir muhalefet olma başarısını gösteremedi, iktidar kendi içinde muhalefetini çıkardı. Bu ironik bir durum ama doğru. O zaman bundan hepimizin çıkarması gereken önemli dersler var. Haziran'da Gezi süreci yaşandı, iktidara uyarıydı. 'Özgürlük alanımıza müdahale etmeyin', 'Demokrasiyi katletmeyin', "Atatürk ve İnönü'ye iki ayyaş diyemezsin', 'Kadının namusu senden sorulmaz, sen kendi namusuna bak' uyarısıydı. Kadının namusunu iktidardan sormaya ne gerek var, iktidara kendi namusunu sormak lazım." 

Gezi odaklı gelişmelerin sadece iktidara değil, aynı zamanda muhalefete de uyarı olduğunu kaydeden Metin Feyzioğlu, "Gezi uyarısı, aynı zamanda 'yeter artık, etkin muhalefet yapmanı istiyorum' diye muhalefete uyarıydı. Her devlette iktidar olur ancak yalnız demokrasilerde muhalefet olur. Bir demokrasiyi yaşatma görevi iktidara ait olduğu kadar muhalefete de aittir. Proje üretmeyi, gündem yaratmayı gerektirir" diye konuştu. 

"Siyasi iktidar mensuplarının çocuklarının inanılmayacak paralarla iş yaptığını" söyleyen Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ne iş yaptıkları belli olmayan 27-30 yaşında insanların sıfırları sayamayacağımız kadar yüklü paralarla iş yaptıklarını kayıtlardan öğreniyoruz. Benim bant kayıtlarıyla işim yok. Ben yasa dışı yollarla çekilip, çekilmediği belli olmayan bantlarla hukuki ve siyasi görüş oluşturmam çünkü aynı bant kayıtlarıyla CHP Genel Başkanı ve MHP genel başkan yardımcılarını gönderdiler. Sizin evlatlarınız 25-30 yaşında, siz 50-60 yaşında öyle paralar gördünüz mü? Bu paraların kazanılmasının ve bu kadar kolay harcanabilmesinin sebebini her vatandaşın şüpheyle karşılaması gerekir. Operasyonun olduğu gün oğlu gözaltına alınan İçişleri Bakanı'nın istifa etmek yerine yüzlerce polisi görevden alması kabul edilemez. Bu hareket, yolsuzluk soruşturmasının örtbas edilmesine yönelik bir harekettir." 

"17 Aralık'ın amacı hükümetle mücadeledir"

"Silahlı kuvvetlere kumpas iddiasının 17 Aralık operasyonundan sonra ortaya atıldığını" söyleyen Feyzioğlu, " İktidar koalisyonu çatlamasaydı 17 Aralık operasyonu başlamayacaktı, kumpas iddiası gündeme gelmeyecekti. Şu halde yolsuzluk iddiasının gündeme getirilmesinin sebebi yolsuzlukla mücadele değil, hükümetle mücadeledir. Kumpas iddiasının gündeme getirilmesi, kumpası çözmek, mağdurlarına özgürlüklerini vermek değil, diğer ortakla mücadele etmektir ama bu yolsuzluk iddiasının içinin boş olduğu anlamına gelmez. Bunları birbirinden ayıralım" dedi.  

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Feyzioğlu'na günün anısına hediye verdi.